Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 305 (8529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Un grup de gospodari din Ciumârna a pregătit, pentru al șaptelea an consecutiv, o masă îmbelșugată pentru „bunicii” de la Solca

Miercuri, 3 Ianuarie 2024 (13:04:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de gospodari din Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” Ciumârna a pregătit, împreună cu preotul Dan Ceredeev, parohul biserici, pentru al șaptelea an consecutiv, o masă îmbelșugată pentru „bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca.

Nu au lipsit bucatele cu „aromă de sărbătoare”, cu gustul de-acasă. Cu osteneală, cu multă dragoste și pricepere, voluntarii din Ciumârna au pregătit marți, 2 ianuarie 2024, micul dejun și prânzul celor 70 de bunici de la Solca.

Şi nu un prânz ca oricare. „Tochitură (<pomana porcului> chiar atunci și acolo tăiat), <mămăligă de barabule>, lapte prins în cofiță şi brânză din bărbânță. Apoi, șorici, fructe, ciocolată de casă, bacarăi şi prăjituri”, după cum ne-a spus părintele Dan Ceredeev, care a fost însoțit, ca de fiecare dată, și de preoteasa prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie.

Sunt ani buni de când, neîncetat, familia Ceredeev îi vizitează și îi ajută pe „bunicii” de la Solca. În jurul acestei familii s-au adunat voluntari, săteni din Ciumârna, care au învățat în timp că cea mai bună pâine („care te hrănește și te crește”) este cea pe care o împarți cu alții.

„Reînnoim în fiecare an făgăduința de a ne face unii celorlalți un dar de suflet și-n fiecare an aflăm alte și alte-nduioșări prin saloanele de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca. Unii dintre bunicei s-au strămutat în brațele Bunului și trag cu ochiul pe furiș înspre cei pe care i-au mai lăsat un timp în urma lor; alții ne-așteaptă statornic și ne dojenesc duios și cu dor că parcă venim pe-acolo prea rar; și-aflăm, de fiecare dată, și bunici abia rătăciți de cei dragi ai lor, care-și stâmpără greu aleanul și care încă mai păstrează în buzunarul de la piept, căptușit cu lacrimi strivite-n gene, înfiorarea sărbătorilor de acasă”, a povestit prof. Daniela Ceredeev.

Economistul Carmen Rusu, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, a mulțumit enoriașilor, vrednicilor gospodari de la Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” Ciumârna, a mulțumit preotului paroh Dan Ceredeev, inspectoarei Daniela Ceredeev pentru osteneală, pentru că le-au adus din nou bunicilor gustul sărbătorilor de acasă. „Respect și prețuire tuturor! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească osteneala”, a mai spus Carmen Rusu. O zi greu de uitat pentru „bunicii” de la Solca, dar și pentru „binefăcătorii” lor.

A fost timp pentru povești, pentru depănat amintiri, pentru mângâiere și alinare, pentru un strop de bucurie. Prof. Daniela Ceredeev a lansat și o rugăminte, la început de an: „De-aveți un răgaz, nu-i ocoliți pe buniceii rătăciți de cei dragi ai lor! În orice parte de țară v-ați afla și s-ar afla. O astfel de întâlnire este dintre cele ce fac recunoștința duioasă, pentru tot ce ne-a fost dat, să se întoarcă <acasă>. Mi-e iar neîncăpător mulțumescul. Mi-aș lua inima la subsuoară și-aș colinda pe la ferestrele sufletelor care dovedesc și drag, și grijă de oameni și ne ajută să împlinim bucurie. Recunoștință prefăcută-n rugăciune, pentru statornicia de fiecare an, oameni buni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de gospodari din Ciumârna a pregătit, pentru al șaptelea an consecutiv, o masă îmbelșugată pentru „bunicii” de la Solca.
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un grup de gospodari din Ciumârna a pregătit, pentru al șaptelea an consecutiv, o masă îmbelșugată pentru „bunicii” de la Solca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei