Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 292 (8516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teologul Mihail Neamțu va susține conferința „Eros, Logos și Agape”, duminică, la Gura Humorului

Marţi, 12 Decembrie 2023 (12:35:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teologul Mihail Neamțu va susține duminică, 17 decembrie 2023, începând cu ora 15:30, la Complexul Turistic Toaca Bellevue din Gura Humorului, în salonul „7 Izvoare”, conferința „Eros, Logos și Agape”.

Omul de afaceri Petrică Negrea, organizatorul evenimentului, administratorul Toaca Bellevue din Gura Humorului, invită publicul „la o călătorie a sufletului, în acorduri dulci de colinde și sub lumina blândă a stelelor”. El numește conferința „Eros, Logos și Agape”, ce va fi susținută de scriitorul Mihail Neamțu, o „sărbătoare spirituală” la care așteaptă cât mai multă lume. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului de la Gura Humorului, invitatul special, teologul Mihail Neamțu, își lansează cel mai recent volum ieșit de sub lumina tiparului „Eros, Logos și Agape. Dragostea în era Smartphone”.

 „Suntem condamnați să repetăm ceea ce nu reparăm. Iubirea modernă așteaptă ca un pacient nerăbdător să-și întâlnească medicul de specialitate. Se cere mai întâi diagnosticul și abia mai apoi terapia. Nori negri plutesc asupra inimii omului contemporan. Dragostea: dorim s-o trăim plenar, dar nu știm cum. Îndatorați cultului romantic al erotismului spontan și incandescent, am vrea să celebrăm iubirea tinerească, pură, eroică și nerăbdătoare. În același timp, constrângerile pedestre și terestre ale vieții sociale ne condamnă frecvent la despărțiri premature și dezamăgiri tardive. Trăim o veritabilă epidemie de singurătate printre adulții condamnați să agonizeze între entuziasmul virtual și cinismul real al societății de consum. Cerul melancoliei umbrește călătoria muritorilor aflați în căutarea fericirii conjugale (și mai puțin a responsabilității personale)”, susține scriitorul Mihail Neamțu.

 

·        Concert de colinde

 

Programul evenimentului de la Gura Humorului: la ora 15:30, este programat un concert de colinde „desprinse din inimile noastre”, susținut cu dragoste de Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu”; La ora 16.00, „în călătoria noastră interioară, vom fi ghidați de cuvintele înțelepte ale lui Mihail Neamțu, în cadrul conferinței <Eros, Logos & Agape>”, spune Petrică Negrea.

La finalul conferinței, Corala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” va împărtăși „bucuria spirituală” prin cântări duhovnicești. „Cu inimile pline de speranță și lumină, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de taina sfântă a Nașterii Domnului”, a mai transmis Petrică Negrea, organizatorul evenimentului cultural de la Complexul Turistic Toaca Bellevue din Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teologul Mihail Neamțu va susține conferința „Eros, Logos și Agape”, duminică, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teologul Mihail Neamțu va susține conferința „Eros, Logos și Agape”, duminică, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei