Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 283 (8507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Fălticeni

Vineri, 1 Decembrie 2023 (14:50:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Fălticeni, prin depuneri de coroane de flori în cadrul unui ceremonial organizat la Altarul Eroilor din vecinătatea clădirii primăriei, vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 12,00. Alături de conducerea administrației publice locale, la acest eveniment au participat subprefectul Florin Sinescu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan, senatorul Ioan Stan, deputații Mirela Elena Adomnicăi, Vlad Popescu și Gheorghe Șoldan, directori de instituții locale, ofițeri din comanda instituțiilor militare, aleși locali, lideri politici locali, ofițeri și subofițeri pensionari, elevi și cadre didactice de la unitățile de învățământ din urbea de pe Șomuz, dar și numeroși localnici.

După intonarea imnului României, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor, după care au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei municipiului Fălticeni, a Instituției Prefectului, a Parlamentului României, a Consiliului Județean, a Școlii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareș”, a Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava - Detașamentul de Jandarmi Fălticeni, a Detașamentului Fălticeni al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenta „Bucovina” Suceava, a Poliției municipiului Fălticeni, a partidelor politice reprezentate în Consiliul Local și din partea instituțiilor de învățământ.

„Altarul Eroilor” este un grup statuar dedicat eroilor militari din Fălticeni care s-au remarcat în câte unul din cele trei războaie cruciale pentru istoria națională: Războiul de Independentă (1877) – maior Nicolae Ioan, cel al Întregirii neamului (1918) – col. Gavril Danielescu, și cel al Recuceririi teritoriului (1944) – căpitan comandor Constantin Costăchescu, comandantul submarinului „Delfinul”. Lucrarea face parte din proiectul ansamblului monumental al elitelor realizat în anul 2018 de regretatul arhitect Crişan Victor Popescu, artistul plastic Gabrel Baban și reprezentanții Asociației „Strada Mare Fălticeni”.

                                     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei