Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 283 (8507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A comandat un telefon, dar în colet, în două huse, era frumos ambalată o bucată de lemn

Vineri, 1 Decembrie 2023 (13:28:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au readus în actualitate și de Ziua Națională a României pericolul cumpărăturilor online, atunci când nu se folosesc surse sigure, adică site-uri de comerț online cunoscute, oficiale și cu recenzii multiple

Asta în contextul unei noi înșelăciuni sesizate poliției chiar pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei. O femeie în vârstă de 48 de ani a sesizat poliția că a comandat un telefon mobil de la o persoană care postase un anunț pe OLX, iar când a desfăcut coletul a constatat că în interiorul acestuia se afla o bucată de lemn de mărimea telefonului, învelită în huse.

Femeia făcuse comanda pe 23 noiembrie, pentru un telefon Iphone 12 promovat de ”Robert”, cu suma de 900 de lei.

Pe 29 noiembrie, femeia, din satul Brașca, comuna Ilișești, a primit un telefon de la un angajat de la ghișeul unității poștale din Ilișești, care a anunțat-o că are un colet pe numele ei.  

Victima a mers la oficiul poștal, a achitat suma de 900 de lei și s-a dus acasă. Abia la domiciliu, a deschis coletul și găsit bucata de lemn pusă în huse pentru a imita la atingere un telefon.

Înainte de a sesiza poliția, femeia a încercat să discute prin intermediul aplicației de vânzări cu bărbatul care postate anunțul pentru a cere explicații, însă acesta nu a dat niciun răspuns, ulterior ștergând și contul.

Polițiștii atrag atenția cu privire la cât de ușor sunt de comis aceste înșelăciuni, de asemenea prinderea autorilor fiind de obicei foarte greu de realizat.

Polițiștii au transmis câteva reguli de bază de prevenire a înșelăciunilor de acest gen:

”Aproape zilnic, polițiștii sunt sesizați cu privire la înșelăciuni în mediul online cu prilejul achiziționării unor bunuri. Bunurile comandate nu mai ajung, sau unele sunt de calitate îndoielnică și nu reprezintă produsul comandat. De cele mai multe ori aceste situații sunt generate și de superficialitatea cumpărătorilor, care nu respectă reguli minime de prevenire și siguranță.

Astfel, dacă efectuați cumpărături online, este recomandat să nu trimiteți banii în avans. Folosiți un serviciu cu plata ramburs (achitarea costurilor de către destinatar la momentul livrării bunului).

Înainte de a face achiziții online, verificați cu atenție sursa de comercializare. Cumpărați bunuri din surse sigure, folosind site-uri de comerț online pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit și verificați recenziile comerciantului, înainte de a achiziționa produsul. 

De asemenea, păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online.

Totodată, cumpărătorii pot primi pe email mesaje care par a fi trimise de societăți sau persoane de încredere, însă, în fapt, adresele de email ale expeditorilor sunt modificate, astfel încât să pară că sunt legitime”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A comandat un telefon, dar în colet, în două huse, era frumos ambalată o bucată de lemn.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A comandat un telefon, dar în colet, în două huse, era frumos ambalată o bucată de lemn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei