Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 194 (8418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incendiul din Ițcani a distrus anexe ale Bisericii Sf. Petru și Pavel și ale Stațiunii de Cercetare Suceava

Duminică, 20 August 2023 (15:03:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu izbucnit vineri lângă Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din cartierul Ițcani al municipiului Suceava a provocat pagube importante la mai multe construcții anexe, printre ele prăznicarul bisericii și construcții ale Stațiunii de Cercetare Agricole Suceava.

Incendiul a izbucnit în timp ce un bărbat manevra un motofierăstrău, în magazia de lemne a bisericii, unde ajuta la pregătirea și stivuirea lemnelor. Respectivul a suferit și arsuri provocate de focul declanșat de intrarea în contact a unei scântei cu un recipient cu benzină.

Alarma de incendiu a fost dată vineri, în jurul orei 14.30, de către un bărbat de 68 de ani, localnic, care, alături de încă un bărbat, lucra la tăierea lemnului în curtea bisericii.

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor și ale pompierilor a rezultat că incendiul a izbucnit în timp ce bărbatul de 68 de ani a intrat cu motofierăstrăul într-o magazie, pentru a-l alimenta cu combustibil. Când a declanșat demarorul s-a produs o scânteie care ar fi sărit pe recipientul cu benzină. Astfel a izbucnit un incendiu puternic.   

Panica a fost mare în zonă, incendiul fiind vizibil de la distanță apreciabilă.

Focul a distrus în totalitate magazia de lemne a bisericii, peretele clădirii prăznicar, precum și alte trei încăperi care erau lipite de magazia locașului de cult. Acestea aparțin unei persoane fizice, iar două sunt ale Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava.

Bărbatul care a provocat accidental focul a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu arsuri de gradul I la picioare.

 

·        Consilierul local Cristian Timoficiuc era la sediul firmei din apropiere și a sunat la 112

Cel care a sunat la 112 a fost Cristian Timoficiuc, consilier local și administrator al firmei Tim Group, cu sediul în apropiere.

”Eram în apropiere, la sediul firmei, am sunat la 112 și am ajuns acolo imediat, alături de alte persoane din zonă. Am făcut ce a ținut de noi, am deschis porți și am facilitat accesul pompierilor care, de altfel, au ajuns repede. Cred că dacă mai treceau câteva minute ar fi ars complet și prăznicarul”, a relatat Cristian Timoficiuc.

Sâmbătă, consilierul local a strâns în jur de 20 de voluntari din cartier care au făcut curățenie în zona întinsă afectată de incendiu.

”Sperăm să obținem fonduri să refacem acea magazie a bisericii, poate să o amenajăm la standarde mai actuale, mai ales că acolo la biserică lipsea de multă vreme o toaletă”, a mai spus Cristian Timoficiuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiul din Ițcani a distrus anexe ale Bisericii Sf. Petru și Pavel și ale Stațiunii de Cercetare Suceava.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendiul din Ițcani a distrus anexe ale Bisericii Sf. Petru și Pavel și ale Stațiunii de Cercetare Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei