Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 82 (8306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Individul care a provocat accidentul în care a murit Gabi Rîpan, arestat pentru un transport de 44 de kilograme de droguri

Duminică, 9 Aprilie 2023 (14:55:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clujeanul rămas fără un picior în urma accidentului în care a provocat moartea sucevencei Gabi Rîpan nu numai că nu a renunțat la mediile dubioase în care se învârtea dar acum sunt date clare că a rămas un traficant de droguri, unul la nivel înalt chiar.

Tudor Cîrje a fost arestat de instanțele clujene în urma unei acțiuni a structurilor antidrog din Cluj. Asta după ce, pe 7 aprilie., în cadrul activității de monitorizare a grupării, polițiștii de la BCOO Cluj au identificat un autoturism cu privire la care exista bănuiala rezonabilă că ar avea depozitate substanțe interzise la deținere. Astfel, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autovehiculului, au fost descoperite și ridicate 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC). Așadar, în total 44 de kilograme de substanțe interzise, caz care demonstrează din nou că zona municipiului Cluj este un adevărat centru al marilor traficanți de droguri, de unde substanțele interzise se răspândesc prin multe județe. Acțiunile recente ale DIICOT Suceava au arătat de altfel că grupările care făceau trafic pe zona Rădăuți-Siret se alimentau tot de pe piața din Cluj.

Tudor Cîrje a fost arestat alături de alți doi interlopi din Cluj Napoca.

• Au trecut deja mai bine de 3 ani de la moartea Gabrielei Rîpan. Un verdict final încă nu s-a dat

Accidentul în care a murit Gabi Rîpan s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Huedin. Deși Gabi nu lăsa de regulă pe nimeni la volan, nu se știe de ce și în ce împrejurări, la întoarcerea spre Cluj, la volanul mașinii sale s-a urcat Tudor Cîrje. Accidentul s-a produs în condiții de viteză excesivă, de peste 150 de km la oră, chiar 165 de kilometri la oră, conform unei expertize depuse la dosar. Șoferul a pierdut controlul autovehiculului imediat după o manevră de depășire efectuată cu viteză excesivă și cu agresivitate. Mașina a derapat pe carosabilul acoperit cu mâzgă și a ieșit în decor, lovind un stâlp metalic de informare de pe marginea DN 1. După acest impact de o violență extremă, mașina s-a oprit în șanțul de colectare a apei pluviale. Gabi Rîpan, pasageră pe locul din dreapta, a murit, iar şoferul, Tudor Cîrje, a fost rănit foarte grav, suferind o amputație de picior drept. Deși rănit grav, Cîrje s-a târât de la mașină până la un gard din apropiere, unde a fost găsit de un martor. Așadar exista și bănuiala că acesta a încercat să părăsească locul accidentului dar o astfel de infracțiune nu a fot reținută în dosar.

Familia Rîpan a încercat, prin avocați, și a reușit la un moment dat să convingă judecătorii că acest accident a fost un omor în toată regula, având în vedere cum a condus inculpatul, numeroasele antecedente rutiere ale acestuia (Cazierul auto al lui Cîrje relevă faptul că într-un termen scurt acesta a provocat două evenimente rutiere, precum și un grad ridicat de pericol social prin săvârșirea a 11 fapte contravenționale), decuplarea sistemelor de siguranță etc.

• Au fost bănuieli și chiar probe preliminare că individul era drogat și în acea noapte

Mai mult, Cîrje a ieșit pozitiv după accident la droguri dar ulterior probele de sânge nu au confirmat substanțele interzise. În noul context evident că bănuielile familiei Rîpan privind starea lui Cîrje din acea noapte tragică sunt întemeiate. Prima instanță i-a aplicat autorului accidentului pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare iar acum are loc faza finală a procesului, la Curtea de Apel Cluj.

• Familia Rîpan așteaptă soluția finală și o pedeapsă mai justă

„Nu avem cum să fim mulțumiți de această decizie. Este mult prea blândă și fetița noastră ne-a fost luată la 20 de ani. Fapta a fost deosebit de gravă. Decizia ni se pare inumană, injustă”, a declarat după aflarea primei soluții omul de afaceri sucevean Ioan Vasile Rîpan, tatăl Gabrielei.

Argumentele care demonstrează că acel accident poate fi asimilat cu o crimă sunt multiple și se află depuse la dosar.

Chiar și pe încadrarea de ucidere din culpă pedeapsa prevăzută de Codul Penal este de până la 7 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a provocat accidentul în care a murit Gabi Rîpan, arestat pentru un transport de 44 de kilograme de droguri.
 Vizualizări articol: 2567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Individul care a provocat accidentul în care a murit Gabi Rîpan, arestat pentru un transport de 44 de kilograme de droguri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei