Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 80 (8304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Să facem Pământul să zâmbească”, la Școala Zamostea

Joi, 6 Aprilie 2023 (14:23:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 27-31 martie, în cadrul programuluiSăptămâna Verde, la Şcoala Gimnazială Zamostea s-a desfăşurat proiectul educaţional „Să facem Pământul să zâmbească”, proiect la care au participat elevii și preșcolarii din comună.

 Activităţile s-au desfăşurat cu ajutorul partenerilor pe care şcoala i-a avut: Ocolul Silvic Adâncata, Palatul Copiilor Suceava, GPN Bălineşti, Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret, Şcoala Gimnazială Zvoriştea, Primăria Zamostea, Căminul Cultural Zamostea.

În fiecare zi din săptămâna dedicată acestui proiect, copiii au desfăşurat activităţi care au contribuit la formarea şi dezvoltarea unor comportamente ecologice şi sociale adecvate.

Dintre activităţi amintim: „Protejăm natura” - activitate de colectare de deşeuri din pădurea Lunca şi de pe albia râului Siret; „Copacul prieteniei” - activităţi pe ateliere susţinute de cadrele didactice de la Palatul Copiilor; „Un om, un pom” - activitate de plantare de puieţi în perimetrul marcat de Ocolul Silvic Adâncata.

În cadrul acestei activităţi, „Un om, un pom”, primarul comunei Zamostea, Vasile Haliuc, a oferit tuturor  partenerilor şi cadrelor didactice participante pomi fructiferi, ca semn de recunoştinţă pentru implicarea în acţiuni ecologice.

Săptămâna s-a încheiat cu o activitate de observare a lalelelor pestriţe în Pădurea Zamostea-Luncă.

„Copiii au fost încântaţi şi fericiţi că au putut face ca Pământul să zâmbească mai mult măcar pentru o săptămână şi au promis că vor continua acţiunile de ecologizare şi de protejare a naturii. Săptămâna verde este o oportunitate pentru copii deoarece aceştia se simt în comuniune cu natura, cu mediul înconjurător,  fac mişcare în aer liber, explorează, cercetează şi experimentează”, au specificat coordonatorii proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Să facem Pământul să zâmbească”, la Școala Zamostea.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Să facem Pământul să zâmbească”, la Școala Zamostea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei