Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 80 (8304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Muzeul de Istorie s-a deschis joi o expoziție cu ceasuri istorice din secolele XVII-XXI

Joi, 6 Aprilie 2023 (15:11:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie din municipiul Suceava s-a vernisat joi, 6 aprilie 2023, o expoziție cu ceasuri istorice din secolele XVII-XXI, din colecțiile Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești.

Colecția reunește ceasuri provenind din ateliere și manufacturi din Elveția, Germania și Franța, unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România. Din această ultimă categorie fac parte un ceas de mână aniversar, un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, realizat de firma Tissot, dar și un ceas de mână produs în Elveția de firma Tavannes, cu scopul de a celebra eroismul lui Tudor Vladimirescu și importanța mișcării sale în apariția statului român modern.

Publicul poate să admire, până pe 5 iunie 2023, cele 119 piese de colecție din expoziție, reprezentând ceasuri de buzunar, de masă și de șemineu, ceasuri de perete și tablouri cu ceas. Expoziția oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluției orologeriei în secolele XVII-XXI, ilustrând rafinamentul deosebit care a însoțit acest meșteșug de-a lungul timpului. Merită să petreceți minute bune printre „ceasurile istorice”, unde mai puteți descoperi și cutii muzicale, garnituri de ceas, tablouri cu ceas, aparate pentru măsurarea vitezei vântului (anemometru, secolul XX), cronometru de marină, figurine decorative pentru ceasuri, zeci de ceasuri de buzunar.

Expoziția este organizată de Muzeul Național al Bucovinei, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești. Coordonatori: dr. Constantin Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Mihai Dimitrache, managerul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Curator: Ștefan Dejan, Muzeul Național al Bucovinei.

Din partea Muzeului Național al Bucovinei, s-au ocupat de buna organizare a expoziției „Ceasuri istorice”: Alina Aparaschivei, Alina Asavetei, Oana Bocancea, Loredana Bortă, Ovidiu Bortă, Anca Brădățan, Vasilica Cotoc, Dan Cotoc, Monica Dejan, Alina Fădur, Alexandru Kovacs, Asica Leizeriuc, Beatrice Manole, Irina Mihai, Gheorghiță Petrencic, Tiberiu Polocoșeriu, Iuliana Roșca, Florentina Țehaniuc, Anca Zgîian, iar din partea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova: Tatiana Ristea, Carmen Banu, Liliana Petrea. Publicul poate să-și achiziționeze și un album, dar și o broșură cu multe informații interesante despre ceasuri: „Ceasul – Știință și artă”, publicate de Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Muzeul de Istorie s-a deschis joi o expoziție cu ceasuri istorice din secolele XVII-XXI.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
La Muzeul de Istorie s-a deschis joi o expoziție cu ceasuri istorice din secolele XVII-XXI1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei