Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 78 (8302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Sute de preșcolari antrenați în activități educative, în cadrul proiectului ,,Joc, respect și bucurie”

Marţi, 4 Aprilie 2023 (11:27:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În „Săptămâna altfel”, în perioada 27-31 martie 2023, sute de preșcolari de la Grădinițele cu Program Prelungit ,,Gulliver” și ,,A.B.C.” Suceava au fost antrenați în activități educative, în cadrul proiectului ,,Joc, respect și bucurie”. Cele 20 de proiecte elaborate de 40 de cadre didactice au vizat promovarea de valori naționale, precum prietenia, dragostea, respectul, familia, credința, tradițiile, acceptarea, valori.

·       Acceptare. Prietenie

Prietenia, valoarea care consfințește nevoia de firesc în relațiile cu ceilalți, adulți sau copii, a fost abordată în activitatea,,Ne jucăm, ne respectăm, ne bucurăm și prieteni noi suntem”, desfășurată în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bivolărie, în cadrul schimbului de experiență la care au participat o grupă de preșcolari cu cerințe educaționale speciale de la Bivolărie și grupe de copii de la cele două grădinițe.

Copiii au lucrat împreună în realizarea unor produse colective (tablouri pentru prieteni, baloanele prieteniei, plantare de flori, activități la masa luminoasă, experimente, ateliere gastronomice), prilej ca preșcolarii din cele trei instituții să dezvolte relații de colaborare, prietenie și toleranță.

Preșcolarii au ,,oferit” adulților, cu această ocazie, o lecție din perspectiva acceptării, copiii jucându-se și bucurându-se împreună în cadrul acțiunilor ludice organizate. De asemenea, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, preșcolarii grupelor mari și prietenii voluntari s-au jucat și bucurat împreună, deoarece,,Jocul aduce bucurie tuturor”,iargrădinițele ,,Gulliver” și ,,A.B.C.” au devenit ,,căsuțe pentru prieteni”, în activitatea desfășurată împreună cu Grădinița cu Program Normal Ipotești.

·       Familia

 

Ca partener și ca valoare tradițională, familia s-a evidențiat prin ilustrarea ,,Poveștii de familie”, la GPP ,,A.B.C.” Suceava, ocazie care a ,,adunat” împreună părinți și preșcolari, pentru a reprezenta plastic ,,familia” lărgită, printr-un demers inedit de a desena în echipă părinte-copil, pe suprafețe amplasate pe pereții grădiniței și prin desfășurarea de activități ludice, în parteneriat cu Asociația TRIO.

    

·       Credința    

 

Sub titlurile ,,Credință și respect din suflet de copil” și ,,Povești cu sfinți pentru copii cuminți” s-au desfășurat activități cu toți cei peste 600 de preșcolari din grădinițele ,,Gulliver” și ,,A.B.C.”, „cu scopul educării copiilor pentru credință și dragoste față de biserică,  față de tradițiile creștine asociate cu Sărbătoarea Învierii Domnului, demers care a oferit copiilor ocazia de a vizita Bisericile Sf. Vineri și Sf. Spiridon”. Organizatorii au mai pregătit întâlniri cu reprezentanți ai DSP Suceava, ai unor cabinete stomatologice, ai SC Mopan, ai SC ,,Mușatinii”, dar și ai Bibliotecii  Bucovinei „I.G. Sbiera”, unde s-au citit povești, împreună cu elevii Școlilor Gimnaziale Nr. 4 și Nr. 8 Suceava.

 

·       Vizite la muzee

 

Nu au lipsit nici întâlnirile dintre cei mici cu reprezentanți ai ISU ,,Bucovina” (activitatea: ,,Prietenii noștri, pompierii”). 600 de preșcolari au asistat la o demonstrație privind modul de comportare în situații de pericol, incendii sau cutremur, preșcolarii fiind impresionați de importanța activității pompierilor și prieteniei cu aceștia, dar și de nevoia ca pompierii să fie respectați pentru munca lor.

Preșcolarii au vizitat Observatorul Astronomic, Muzeul de Științe Naturale, Hanul Domnesc și Muzeul Național al Bucovinei. Înultima zi a „Săptămânii altfel”, preșcolarii grupelor mari și mijlocii de la Grădinițele ,,A.B.C.” și ,,Gulliver”, participanți la competiția ,,Penelul fermecat”, faza județeană, au cules aplauze și aprecieri la festivitatea de premiere, expoziția fiind la Primagra Center. Prof. Matei Maria, director al GPP ,,Gulliver” Suceava, și prof. Toma Ruxandra, coordonator al GPP ,,A. B. C.” Suceava, au transmis mulțumiri tuturor partenerilor și colaboratorilor celor două grădinițe, „care au contribuit și au făcut posibilă desfășurarea activităților propuse, aducând zâmbete, veselie și voie bună pe chipul preșcolarilor și părinților”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de preșcolari antrenați în activități educative, în cadrul proiectului ,,Joc, respect și bucurie”.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de preșcolari antrenați în activități educative, în cadrul proiectului ,,Joc, respect și bucurie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei