Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 66 (8290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate bune pentru elevii Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” la competițiile recente

Marţi, 21 Martie 2023 (15:49:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece elevi ai Colegiului Tehnic "Petru Mușat" Suceava au obținut rezultate care le permit participarea la etapele naționale ale unor olimpiade și competiții de profil.

Potrivit conducerii liceului, „anul școlar 2022-2023 a fost unul cu rezultate remarcabile pentru elevi, obținute atât la Olimpiada din aria curriculară Tehnologii și la Concursul pe meserii pentru învățământul profesional, cât și la alte concursuri și olimpiade școlare”.

Coordonați de profesorii îndrumători, din 24 de elevi participanţi, 19 elevi au obținut rezultate deosebite, dintre care 10 elevi vor reprezenta Colegiul Tehnic "Petru Mușat" la fazele naționale ale concursurilor amintite.

 

·        Rezultate

La Olimpiada la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”, profilul Resurse Naturale și Protecția Mediului, elevii au obținut următoarele premii: Premiul I - Lazurca Sara Ancuța, clasa a XI-a, calificată la faza națională; Premiul II - Mateciuc Matei, clasa a XI-a, calificat la faza națională; Premiul I - Tocariu Beatrice, clasa a XII-a, calificată la faza națională; Premiul II - Ilașcu Irina-Mihaela, clasa a XII-a.

Elevii premianți au fost coordonați de prof. îndrumători Anichitei Marica, Ciosnar Niculina, Neagu Daniela.

Profilul Electric, Electrotehnic, Electromecanic a fost reprezentat cu succes de următorii elevi, coordonați de profesorii Vieriu Gabriela și Tapalagă Simon: Premiul I - Ciocan Daniel, clasa a XI-a, calificat la faza națională; Premiul II - Balan Alessandro, clasa a XI-a, calificat la faza națională; Premiul III - Sîmpetru Darius, clasa a XI-a, calificat la faza națională.

La profilul Mecanică, elevul Anton Alexandru Laurențiu – clasa a XII-a, coordonat de profesorii Gheorghiță Delia, Ursulean Velusia, a obţinut Premiul II şi va reprezenta şcoala la faza națională.

La profilul Economic, Administrativ, Comerț s-a remarcat eleva Sarman Alexandra Aristina, din clasa a XII-a D, care a obținut Premiul al III-lea, avându-i drept profesori îndrumători pe prof. Simion Daniela, Cujbă Cristina și Hrimiuc Corina.

 

·        Concursul pe meserii pentru învățământul profesional

La Concursul pe meserii pentru învățământul profesional au participat elevi de la mai multe profiluri.

De la Estetica și Igiena Corpului Omenesc, profesori îndrumători Morari Ancuța și Botoc Ancuța, s-au remarcat elevii: Premiul I - Dragomir Vasilica Ioana, calificată la faza națională; Premiul II - Nechifor Denisa Andreea; Mențiune - Rusu Adelina Beatrice.

De la specializarea Bucătar, profesori îndrumători Rusu Florica, Tapalagă Elena Delia și Tapalagă Mihaela, s-au obținut rezultatele: Premiul I - Macovei Gabriela Mihaela, calificată la faza națională; Premiul III - Gafencu Andrei.

De la Ospătar (Chelner) vânzător în unități de alimentație, profesori îndrumători Irimia Oana și Tapalagă Mihaela: Premiul I - Peptanariu Maria-Mihaela; Premiul II - Hudugheană Roxana-Elena; Premiul III - Apăvăloaie Gabi-Dana.

De la Mecanic Auto, profesori coordonatori Tapalagă Simon, Ungureanu Marian și Șpac Tiofil: mențiuni - Popovici Tudor Constantin și Bilaucă Iustin.

 

·        Concurs de fizică

La Concursul de fizică „Ștefan Procopiu” - faza județeană, care a avut loc duminică, 5 martie 2023, la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, au participat cinci elevi ai colegiului, coordonaţi de prof. Adriana Oltean.

Aceștia au avut următoarele rezultate: Premiul I - Anton Alexandru, clasa a XII-a, calificat la faza interjudeţeană; Premiul II - Cora Andrei, clasa a IX-a; Premiul II - Ailioae Estera, clasa a X-a; Premiul II - Pentilescu Alexandru, clasa a XII-a; Premiul III - Rață Mario, clasa a X-a.

„Felicitări elevilor merituoși și profesorilor coordonatori pentru rezultatele excepționale obținute și mult succes, spor și inspirație la fazele naționale ale Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, ale Concursului pe meserii pentru învățământul profesional şi la etapa interjudeţeană a Concursului de fizică.

Felicitări părinţilor şi mulţumiri partenerilor noştri din mediul economic care susţin performanţa!”, a transmis prof. Maria Teodoreanu, directoarea colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate bune pentru elevii Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” la competițiile recente.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Rezultate bune pentru elevii Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” la competițiile recente4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei