Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tabără de schi pentru persoanele cu dizabilități, la Vatra Dornei

Marţi, 21 Februarie 2023 (13:06:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A patra tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilități organizată de asociația Caiac SMile este găzduită la Vatra Dornei, pe Pârtia Veverița, până vineri, 24 februarie a.c.. În program sunt înscrise „cinci persoane speciale” care se antrenează pentru a schia independent, folosind monoschiul, dar potrivit președintelui asociației, Ionuț Stancovici, pe lângă acestea pot schia și alți oameni cu dizabilități care au optat pentru a petrece o zi pe pârtie. Organizatorii anunță că înscrierea în platforma online se poate face chiar de pe pârtie, accesând www.caiacsmile.ro.

“Îi așteptăm pe toți cei interesați de această inițiativă să ni se alăture. Ne dorim să îi cunoaștem și să îi ajutăm să descopere bucuria sporturilor de iarnă. Avem deja foarte multe persoane înscrise, însă îi așteptăm și pe cei care nu s-au înscris încă”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Stancovici a arătat că echipa Caiac SMile a derulat și alte proiecte dedicate persoanelor cu dizabilități, precum „Caiacul, terapie pentru nevăzători”, „Spre normalitate în caiace adaptate” sau „Integrare prin compasiune”, de data aceasta  și-a propus ca în sezonul de schi 2022-2023 să faciliteze accesul la activitățile sportive caracteristice sezonului de iarnă pentru 1.000 de persoane cu dizabilități, „iar acest obiectiv a fost atins la scurt timp după demararea proiectului”.

“Suntem impresionați de interesul manifestat de persoanele cu dizabilități pentru proiectul nostru de iarnă. Numărul de locuri pe care noi l-am ales drept obiectiv s-a completat foarte repede. Ne bucură acest lucru, înseamnă că oamenii aceștia speciali aveau nevoie de un astfel de program. Pe cei care nu s-au înscris încă îi invităm să o facă. Pe pârtie sunt antrenori, voluntari, kinetoterapeuți, monitori de schi cu dizabilități care sunt pregătiți pentru a lucra cu monoschiul. Totul se desfășoară în deplină siguranță. La Vatra Dornei vom avea alături și reprezentanți ai Salvamont Vatra Dornei. Garantăm că experiența este unică”, a afirmat Ionuț Stancovici.

Înscrierile, atât pentru programul de o zi, cât și pentru tabără, se fac cu înregistrare pe www.caiacsmile.ro.

Proiectul, care a debutat în 15 ianuarie 2023, la Cheile Grădiștei, se va desfășura pe toată perioada sezonului 2022-2023. După Vatra Dornei, urmează în perioadele 26 februarie – 3 martie și 5-10 martie Cheile Grădiștei și 12-17 martie la Cavnic, cu mențiunea că programul, atât cel special de zi, cât și cel al taberelor adaptate, poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo. Actualizările vor fi disponibil atât pe site, cât și pe canalele social media ale asociației, Facebook și Instagram.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără de schi pentru persoanele cu dizabilități, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără de schi pentru persoanele cu dizabilități, la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei