Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 40 (8264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal în cazul accidentului de la tiroliana din Gura Humorului

Duminică, 19 Februarie 2023 (16:27:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția Suceava au deschis un dosar penal în cazul accidentului de la tiroliana din Gura Humorului, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Sâmbătă, un turist de 56 de ani a fost grav accidentat la tiroliana din Gura Humorului, în timpul traseului acesta lovindu-se violent în piept de un copac (sau de creanga unui copac), suferind multiple vătămări corporale.

Inițial, turistul a fost dus la spitalul din Gura Humorului acuzând dureri în zona pieptului, fiind transportat ulterior la Unitatea de Primire Urgențe Suceava, pentru investigații mai complexe.

La Spitalul Județean a ajuns cu insuficiență respiratorie și șoc hemoragic, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu fracturi costale și hemotorax, traumatism abdominal cu ruptură mezenterică și contuzie de vezică urinară.
După ce a fost stabilizat, a fost operat, fiind internat în cadrul secției de Terapie Intensivă.
Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, o oră mai târziu activitatea trioleinei fiind sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv a vântului puternic.
Mega Tiroliana Bucovina din parcul Ariniș are o lungime de 2200 metri, având punct de plecare turnul din vârful pârtiei Șoimul, traversând-o pe aceasta precum și parcul Ariniș până la stația de sosire din parcul Ariniș.
Ionel Curea, managerul tirolienei, povestește că după accident a fost chemat de colegii săi, care au sesizat că ceva este în neregulă cu bărbatul.
„Când am urcat, bărbatul era așezat, speriat, alb la față, soția lui punând starea acestuia pe seama unei crize diabetice.

Dumneaei chiar s-a dat pe tiroliana după cursa soțului, nedându-și seama de starea acestuia.

Acesta s-a ridicat și ne-a spus că îl doare în piept. A coborât scările pe picioare, sprijinit de noi, după care l-am dus la spital la Gura Humorului, de unde a fost trimis la Suceava”, a menționat Curea.
Administratorul tirolienei a mai povestit că în cazul bărbatului s-au respectat toate procedurile, i s-a făcut instructajul, iar pe traseu acesta a fost disciplinat. Ionel Curea a mai menționat că tiroliana are toate avizele și autorizațiile necesare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal în cazul accidentului de la tiroliana din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosar penal în cazul accidentului de la tiroliana din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei