Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Autogara de la Vama Siret va fi dată în folosință în toamna acestui an

Luni, 13 Februarie 2023 (11:55:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua autogară și autobaza din orașul Siret, care se construiesc la aproximativ 200 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Siret, vor fi date în folosință în toamna acestui an. Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a declarat că termenul de finalizare a investiției este 31 decembrie a.c., dar lucrările se derulează în ritm alert, astfel că sunt șanse bune să fie finalizate până în data de 30 octombrie a.c., când este și termenul de livrare a celor patru autobuze electrice achiziționate de administrația locală.

Autobuzele au câte 21 de locuri și vor circula pe rutele Centru-Vamă și retur, Centru-Pădureni și retur, Centru-Mănăstioara și retur. Primarul Popoiu a mai spus că până la livrarea autobuzelor se vor asfalta și drumurile pe care vor circula acestea, însă modernizarea drumurilor depinde de finalizarea lucrărilor de apă și canalizare efectuate în aceste zone de ACET SA.

Autogara, autobaza și autobuzele electrice fac parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de dioxid de carbon în orașul Siret, prin introducerea transportului public local și prin crearea și modernizarea infrastructurilor de transport, velo și pietonale”. Proiectul include construirea unei clădiri din zidărie de cărămidă, care va avea funcția de sediu administrativ și autogară, cu o suprafață construită de 389,50 metri pătrați, și construirea unei clădiri din structură metalică, tip hală, cu funcția de depou pentru mijloacele de transport în comun, cu o suprafață de aproximativ 461,76 metri pătrați. De asemenea, prevede amenajarea unei parcări de tip ,,Park & Ride” (P&R) cu 50 de locuri, două stații de încărcare a vehiculelor electrice și terminale de eliberare a tichetelor de călătorie/ parcare în apropierea PTF Siret, în care își pot lăsa mașinile cei care vor să ajungă în Siret cu autobuzul.

În zona Parcului Faleza Siret va funcționa o parcare pentru biciclete tip Bike & Ride (B&R) cu 30 de locuri, cu două stații de încărcare a vehiculelor electrice, dispozitive de închiriat biciclete, terminale de eliberare a tichetelor de călătorie/parcare și stație amenajată cu  mobilier urban pentru transportul public local.

În cadrul aceluiași proiect vor fi amenajate două culoare de tip „Kiss & Ride” (K&R), la capetele de linie ale traseelor 2 - Pădureni și 3- Mănăstioara. Culoarul K &R va avea o suprafață totală de 380 de metri pătrați. Și aici va exista o stație de încarcare a vehiculelor electrice de 22kW și o stație TPL.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 4,5 milioane de euro.

Menționăm că în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, anul trecut Comisia Europeană a dat orașul Siret drept exemplu. Administrația locală a obținut până acum 30 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că la o populație de 6.660 de locuitori, câți au fost înregistrați la recensământul 2021, suma atrasă este de 4.500 de euro pe cap de locuitor, mai mult decât dublu față de media regiunii. Banii europeni atrași au fost și sunt folosiți de administrația locală la asfaltarea de străzi, construirea de centre de zi pentru tineri și seniori, modernizarea unităților de învățământ și sănătate, înființarea parcului științific și tehnologic East European Border Siret, reabilitarea parcurilor și spațiilor verzi etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autogara de la Vama Siret va fi dată în folosință în toamna acestui an.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autogara de la Vama Siret va fi dată în folosință în toamna acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei