Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 34 (8258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, consideră că nerespectarea rotației prim-miniștrilor „ar însemna aruncarea ţării în haos”

Sâmbătă, 11 Februarie 2023 (10:18:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afirmaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, în legătură cu rotaţia prim-miniştrilor, respectiv că va lua decizia „care mi se va părea cea mai bună pentru România”, este considerată de președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, drept „nepotrivită” și contrară protocolului coaliţiei de guvernare. „Având în vedere situaţia internă dificilă din punct de vedere socio-economic pe care o traversăm, precum şi cea externă în contextul războiului de la graniţa României, o decizie situată în afara celor prevăzute de protocolul amintit ar însemna aruncarea ţării în haos. Bine, nu ar fi prima oară când preşedintele Iohannis şi-ar bate joc de români şi aşteptările lor, dar având în vedere contextul istoric pe care-l traversăm, nu credem că îşi va permite să facă asta. Iar dacă o va face, românii nu-l vor ierta! Să sacrifici stabilitatea unei ţări din cauza orgoliului e dovadă de imaturitate politică şi umană, ca să nu zicem prostie”, a afirmat parlamentarul sucevean.

Acesta consideră că cea mai bună decizie pentru România este „de a avea un guvern funcțional care să asigure stabilitatea economică și socială într-un context internațional foarte dificil” și susține că acesta este și motivul pentru care PSD a intrat la guvernare, în ciuda atacurilor constante ale președintelui Iohannis și ale PNL la adresa PSD. „Am considerat că interesul României și al cetățenilor trebuie să fie deasupra orgoliilor de partid şi am acceptat să guvernăm într-un moment complicat pentru ţară, asumându-ne că ne vom pune în slujba românilor pentru a le îmbunătăţi viaţa. Şi am făcut asta deşi puteam să rămânem în opoziţie aşteptând ca „rezultatele” guvernelor de dreapta anterioare să trimită PNL-ul în negura istoriei. Dar dacă faceam asta şi România ar fi intrat într-un impas de nedescris”, a afirmat Stan. El își exprimă „convingerea” că totuși rotaţia premierilor va vea loc în luna mai a acestui an, iar preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi premier și va avea în cadrul cabinetului său „miniștri competenți, profesioniști, capabili de performanță”. „Guvernul pe care președintele PSD îl va conduce va fi un guvern al României, nu al coaliției! Pentru că ţara trebuie să fie mereu pe primul loc”, a mai spus senatorul Ioan Stan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, consideră că nerespectarea rotației prim-miniștrilor „ar însemna aruncarea ţării în haos”.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, consideră că nerespectarea rotației prim-miniștrilor „ar însemna aruncarea ţării în haos”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei