Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 33 (8257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Premieră - soluții de finanțare pentru modernizarea sectorului forestier

Vineri, 10 Februarie 2023 (17:19:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un eveniment care marchează o premieră în istoria recentă a sectorului forestier a fost organizat vineri, 10 februarie 2023, de către Asociația Forestierilor din România – ASFOR, la Sfântu Gheorghe.

Conferința „Modernizarea sectorului forestier – programe de finanțare” i-a informat pe cei care lucrează în domeniu de faptul că pentru prima dată există soluții de finanțare pentru modernizarea acestui sector vital pentru economia românească.

Evenimentul s-a bucurat de participarea producătorilor și distribuitorilor de utilaje forestiere, a managerilor și profesorilor principalelor școli silvice din România și a reprezentanților firmelor de exploatare forestieră.

De asemenea, au fost alături de forestieri o serie de invitați speciali: ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor - Tánczos Barna, inspectorul-general al Gărzii Forestiere Naționale - Porzsolt Levente, șeful biroului AM PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Paul Moldoveanu și președintele Consiliului Județean Covasna - Tamás Sándor.

Schemă de sprijin de 89 de milioane de euro pentru utilaje forestiere moderne și prietenoase cu mediul

Prima parte a conferinței a fost dedicată liceelor și colegiilor silvice. Acestea pot achiziționa, prin PNRR, simulatoare de utilaje forestiere pentru pregătirea viitorilor operatori. Calificarea resursei umane este la fel de importantă ca dotarea cu utilaje noi. Reprezentanții Migab Forest au instalat un astfel de simulator în sala de conferință, iar participanții au avut ocazia să vadă cum funcționează acest echipament de pregătire.

În cea de-a doua parte a evenimentului, au fost prezentate modalitățile concrete de accesare a schemei de sprijin de 89 de milioane de euro pentru utilaje forestiere moderne și prietenoase cu mediul. Sprijinul vine prin Programul Național Strategic (PNS), gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„ASFOR a militat constant pentru modernizarea sectorului forestier și s-a implicat în mod constructiv în concretizarea acestor demersuri. Conferința noastră a permis întâlnirea directă dintre beneficiarii programelor de finanțare din sectorul forestier și autoritățile responsabile cu alcătuirea și derularea acestor programe”, a concluzionat președintele ASFOR, Ciprian Dumitru Muscă, la finele evenimentului care aduce vești bune celor care lucrează în domeniul forestier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premieră - soluții de finanțare pentru modernizarea sectorului forestier.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premieră - soluții de finanțare pentru modernizarea sectorului forestier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei