Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 28 (8252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concursul interjudeţean „Numai poetul...”, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni

Duminică, 5 Februarie 2023 (14:06:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni a avut loc sâmbătă, 4 februarie 2023, a XVI-a ediție a Concursului interjudețean cultural-artistic „Numai poetul...”. Concursul a cuprins trei secţiuni: secţiunea colectivă, cu trei probe (cunoştinţe despre viaţa şi opera poetului Mihai Eminescu; recunoaşterea poeziilor pornind de la versuri date; creație literară); secţiunea individuală: Recitare de poezie eminesciană (pe fundal muzical); secţiunea individuală: Opera lui Eminescu în imagini (creaţie plastică).

La ediția din acest an, după cum ne-a spus directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, principalul organizator, au concurat 23 de unități școlare din județele Suceava, Iași și Sibiu: Școala Gimnazială Nr. 25 (jud. Sibiu), Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași, Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești – structura 2, Şcoala Gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială „Constantin Blănaru” Cornu Luncii, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Crucea, Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” Fălticeni, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Școala Gimnazială Găinești, Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini, Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” Mălini – structura 2, Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, Școala  Gimnazială Oniceni, Școala Gimnazială Oniceni – structura Manolea, Școala Gimnazială Panaci, Şcoala Gimnazială „Constantin Tomescu” Pleşeşti, Școala Gimnazială Poieni-Solca, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Școala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udești, Școala Gimnazială Vatra Moldoviței.

Din comisia de evaluare au făcut parte profesori de la colegii și de la școli gimnaziale din zona Fălticeni, de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, precum și un reprezentant al Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. La activitățile concursului au participat online și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava: inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă și activități extrașcolare, prof. Tatiana Vîntur, și inspectorul școlar pentru disciplina Limba și literatura română, prof. dr. Isabel Vintilă.

 

·        Toți concurenții au primit cărți și dulciuri în valoare totală de 5.000 de lei

Directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, a mai completat: „Suntem încântați că am reușit să reluăm desfășurarea cu participare directă a concursului <Numai poetul...>, fără a renunța la secțiunile cu participare online sincronă introduse anul trecut. Astfel, ni s-au putut alătura și la această ediție unități școlare din județe precum Sibiu sau Iași. Un alt motiv de bucurie l-a constituit participarea la secțiunea de recitare a unor elevi cu cerințe educaționale speciale, cu deficiență auditivă, aceștia demonstrând încă o dată cât de complexă poate fi receptarea poeziei eminesciene. Mulțumirile noastre se îndreaptă către Primăria Fălticeni și Rotary Club Fălticeni, care au asigurat și la ediția din acest an fondurile necesare pentru premierea elevilor. Datorită acestui sprijin financiar, toți concurenții au primit cărți și dulciuri în valoare totală de 5.000 de lei. Felicitări tuturor elevilor şi cadrelor didactice care s-au implicat în activitățile acestui proiect”.

 

·        La prima ediție au luat parte doar două unități școlare din Fălticeni

Concursul interjudețean cultural-artistic „Numai poetul...” este inclus în Calendarul Activităților Educative Interjudețene al Ministerului Educației Naționale și a fost organizat de către Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni. Scopul proiectului îl constituie revitalizarea receptării poeziei și a personalității lui Mihai Eminescu de către elevii din ciclul gimnazial.

Proiectul „Numai poetul...” a început în anul 2007, când a fost organizată prima ediție, la care au luat parte doar două unități școlare din Fălticeni. De atunci și până în prezent, concursul a fost organizat an de an, cu o singură întrerupere, în anul 2021, din cauza contextului epidemiologic. Dacă la început a fost conceput mai mult ca un parteneriat la nivel local, au amintit organizatorii, treptat competiția a căpătat amploare, devenind județeană în 2012 și interjudețeană în 2018.

Rezultatele concursului pot fi consultate accesând link-ul: https://numaipoetul.webs.com/rezultate .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul interjudeţean „Numai poetul...”, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul interjudeţean „Numai poetul...”, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei