Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 27 (8251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a

Vineri, 3 Februarie 2023 (09:14:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, ce se va desfășura pe 23 și 24 iunie 2023, la Vicovu de Sus, are ca temă: „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”.

Reprezentanții Asociației Culturale „Regatul Sânzienelor”, Dumitru și Elena Parasca, principalii organizatori ai Festivalului, sunt convinși că tema din acest an stârnește interesul tinerelor Sânziene. Secțiunile concursului din acest an: Prințese (8 – 14 ani), Regine (15 – 101 ani), Grupuri, Costume inspirate din mitologia românească.

Condiții de participare: să poarte o coroniță de sânziene; să poarte o ie tradițională, să interpreteze o poveste despre sânziene (proză/poezie/teatru-dans). Înscrierile la concurs se pot face în perioada 06. 05. 2023 – 19. 06. 2023, ora 18:00 (amănunte în Regulamentul Festivalului).

„Pe lângă concursul cu premii generoase cu care sunteți familiarizați deja, în Regatul Sânzienelor veți gusta bucate strămoșești pregătite cu pricepere de maeștri bucătari. În Bucovina noastră de poveste vom aduna într-un buchet de sânziene tradiții și obiceiuri scoase din lada de zestre a poporului român, vom premia regine, prințese, grupuri, costume, vom cânta și vom dansa, celebrând zânele bune ale românilor, Sânzienele”, a transmis Dumitru Parasca.

Indiferent de vreme și de vremuri, a mai completat principalul organizator, „avem datoria de a trăi frumos, de a ne respecta rădăcinile din care ne tragem seva. <Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis!>, ne spune poetul Radu Gyr. Haideți, dară, să transformăm visurile în realitate și să ne mângâiem sufletele cu vibrațiile trăirilor noastre! Haideți să visăm împreună”.

Cu acest îndemn, Sânzienele din întreaga țară trebuie să pornească din nou într-o călătorie magică, emoționantă și educativă prin toate zonele etnografice ale României, „printre cuvinte, cântece, obiceiuri inspirate de Sărbătoarea Sânzienelor, în dorința de a menține aprins focul sacru al tradițiilor noastre milenare”.

Organizatorii Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, sunt Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”, Depa Serv SRL, Dumitru și Elena Parasca, telefon 0740 060 829. Parteneri: Primăria și Consiliul Local Vicovu de Sus, Monitorul de Suceava, Tradițional TV, Viva FM. Mai multe informații găsiți pe www.reginasanzienelor.ro .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei