Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 11 (8235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuielile pentru funcționarea cantinei sociale deschisă la Storojineț, pentru lunile februarie și martie, achitate în avans de scriitorul Ioan T. Lazăr

Luni, 16 Ianuarie 2023 (09:57:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul și cineastul bucovinean Ioan T. Lazăr a achitat, în avans (prin pr. Gheorghe Covalciuc, paroh la Biserica Română „Sf. Gheorghe” din Storojineț, președinte al Fundației Bunavestire Bucovina), suma necesară pentru buna funcționare, în lunile februarie și martie 2023, a cantinei sociale deschisă la Storojineț, pentru românii din Bucovina ocupată, lipsiți de venituri și mijloace de existență.

Cu ocazia întâlnirii cu pr. Gheorghe Covalciuc, pe 11 ianuarie 2023, scriitorul Ioan T. Lazăr a extins colaborarea filantropică și a propus organizarea, în timpul verii, a unor pelerinaje, de 2-3 zile, pentru copiii români săraci, la mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfânt de la Putna, dar și excursii la Mănăstirile Sucevița, Moldovița, Voroneț, Muzeul Național al Bucovinei, Muzeul de Istorie Suceava, precum și la alte obiective culturale de pe raza județului Suceava.Costurile acestor excursii transfrontaliere (masă, cazare, transport) vor fi suportate de Ioan T. Lazăr, din propriul buzunar, iar copiii vor fi cazați în casa părintească a scriitorului din Putna. Scriitorul Ioan T. Lazăr ne-a spus că a luat această decizie pentru că „puii noștri de bucovineni, pe care nefericirea și nedreptățile istoriei i-au lăsat în afara fruntariilor țării, audreptul și trebuiesă ajungă și să se închine la mormântul lui Sfântului Ștefan cel Mare și Sfânt de la Putna. Pentru mine, este o datorie sacră să-i aduc pe acești copii la Putna, care este, pe bună dreptate, Ierusalimul românesc. Ei trebuie să-și cunoască rădăcinile și istoria și să fie mândri de ele. Asta numesc eu <investiție financiară>, făcută nu numai cu punga, ci și cu sufletul. Așa mă simt mulțumit și îmi aflu liniștea”.

Vă reamintim că scriitorul și cineastul Ioan T. Lazăr, bucovinean, născut și crescut în comuna Putna, dar care acum locuiește la București, președinte al Fundației „Renașterea bucovineană”, a deschis o cantină pentru persoanele foarte sărace din Raionul Storojineț din Ucraina, pentru ca acestea să treacă mai ușor peste această iarnă.

Inițiatorul proiectului social și-ar dori ca și alți oameni să i se alăture, să sprijine „frații noștri” din Raionul Storojineț, oferindu-le o masă caldă. Dacă și alți români, persoane particulare, instituții sau ONG-uri doresc să ajute, „ca să mărim numărul celor care beneficiază de o masă caldă zilnic”, vă punem la dispoziție numărul de cont și datele de identificare ale Fundației „Renașterea bucovineană”: Adresa: București, str. Râmnicu Vâlcea nr. 3, bl. 4, ap. 2, sect. 3 CIF: 22669376 Tel/Mail: 0770189439 - dl. Ioan T. Lazăr; renasterea.bucovineana@yahoo.comlazartioan@yahoo.com Cont IBAN: RO48BTRLRONCRT00G9469102, deschis la Banca Transilvania, București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cheltuielile pentru funcționarea cantinei sociale deschisă la Storojineț, pentru lunile februarie și martie, achitate în avans de scriitorul Ioan T. Lazăr.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cheltuielile pentru funcționarea cantinei sociale deschisă la Storojineț, pentru lunile februarie și martie, achitate în avans de scriitorul Ioan T. Lazăr5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei