Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 307 (8224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 600 de pacienți în primele două zile din an, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava

Marţi, 3 Ianuarie 2023 (09:47:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marea majoritate a oamenilor care au avut probleme de sănătate și s-au adresat unui medic, în primele două zile din an, s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici, a declarat că, în zilele de 1 și 2 ianuarie a.c., la UPU Suceava s-au prezentat 602 persoane, dintre care 180 au fost copii. Din numărul total de persoane care au solicitat asistență medicală de urgență, doar 136 au avut afecțiuni medicale care au necesitat internarea în spital. Medicii de la UPU fac apel la suceveni, ca pentru probleme de sănătate care nu le pun viața în pericol să se adreseze centrelor medicale de permanență din județ. „În caz contrar, timpii de așteptare în UPU vor crește foarte mult”, a declarat dr. Teodorovici.

Populația din municipiul Suceava și din localitățile limitrofe se poate adresa către centrul de permanență de la Clinica Hereditas, situată la intrarea în Ipotești, dinspre Suceava. În județ mai sunt astfel de centre în Cajvana, Fântâna Mare, Paltinu („Obcinele Bucovinei”), Vicovu de Sus și Medfam Bucovina Nord, acesta din urmă pentru comunele Straja, Brodina, Bilca și Ulma. Serviciile medicale care pot fi acordate pacienţilor în aceste centre de permanență constau în asistenţă medicală în afecţiuni acute şi urgenţe medico-chirurgicale (cod verde, albastru și alb), în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice; trimitere la specialişti în vederea internării în afecţiunile acute şi pentru urgenţele medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie; administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului, administrarea de tratamente injectabile, inclusiv perfuzii; eliberarea unei adeverinţe medicale pentru pacient, cu care acesta se va prezenta ulterior la medicul de familie pentru prescrierea reţetei. Printre afecțiunile medicale care pot fi rezolvate într-un astfel de centru se numără probleme de obstetrică-ginecologie, febră, probleme psiho-sociale, arsuri minore, traumatisme consecutive unor accidente rutiere și casnice, intoxicații la copii sau intoxicații cu alcool în cazul adulților, căderi, răni, leziuni chimice, agresiuni, cazuri de leșin, diabet, apoplexie, dureri, convulsii, insuficiență respiratorie etc.

De asemenea, pacienții se pot adresa centrelor de permanență pentru urgenţe minore şi administrarea de tratamente injectabile în timpul nopţii, în weekend-uri şi în timpul sărbătorilor legale, când nu sunt deschise cabinetele medicilor de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de pacienți în primele două zile din an, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 600 de pacienți în primele două zile din an, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei