Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 307 (8224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mai multe morminte dintr-un cimitir, profanate de persoane necunoscute

Marţi, 3 Ianuarie 2023 (13:49:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe morminte din cimitirul penticostal din satul Bodnăreni, comuna Arbore, au fost profanate de persoane deocamdată necunoscute. Descoperirea a fost făcută în dimineața zilei de 2 ianuarie, iar administratorul cimitirului a anunțat imediat poliția. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, de unde au ridicat amprente, inclusiv urme de încălțăminte.

În total, au fost distruse parțial mai multe monumente funerare, inclusiv ale unui bebeluș de 6 luni, dar și a unor persoane care au decedat în urmă cu mai mult timp. Opiniile oamenilor conduc spre ideea că aceste acte de vandalism au fost comise fie din teribilism, fie din răzbunare.

Vasile Bodnar este unul din localnicii care a venit la cimitir pentru a vedea ce s-a întâmplat. Nu mică i-a fost surpriza să vadă că și mormântul părinților săi a avut de-a face cu furia profanatorului sau a profanatorilor. ”Cum să faci așa ceva? Dacă aveai ceva cu omul îi spuneai când era viu. Dar acum dacă tot e mort ce să mai ai cu el? Numai un drogat putea distruge monumentele funerare. Uite, este și mormântul unui copilaș care a murit la vârsta de 6 luni. Și ăsta a fost distrus. Nu îmi închipui ce om ar fi putut face așa ceva”, a arătat Vasile Bodnar.

În total, persoana care a intrat în cimitirul din Bodnăreni a distrus în diferite proporții un număr de 12 morminte. Pe unul din ele a smuls bucata de lemn unde era trecut numele defunctului și a aruncat-o, iar florile care erau plantate pe mormânt au fost scoase efectiv din pământ. La alte morminte, pietrele funerare au fost puse la pământ după ce au fost împinse, cel mai probabil, cu piciorul.

Alți localnici au fost mai norocoși, iar alții aveau monumentele mai solide, iar cel care a vandalizat mormintele nu a reușit să le distrugă.

”E prima oară când se întâmplă așa ceva în satul nostru. Noi am trăit în liniște și nu am crezut că se va ajunge la asemenea fapte. Ce să ai cu un mort? Dacă era la o singură persoană ai fi zis că e o răzbunare, dar așa le-a luat la rând și cred că a vrut doar să facă rău. O minte bolnavă, cineva care probabil era și băut”, a spus Gheorghe Șuiu, un localnic din Bodnăreni.

Micul sat din componența comunei Arbore numără circa 300 de oameni, iar majoritatea din ei sunt penticostali. Localnicii nu știu exact cine ar putea fi în spatele acestui incident, dar spun că în perioada Crăciunului au văzut mai mulți adolescenți care umblau în zona cimitirului, astfel încât nu este exclus ca la mijloc să fie doar un act de teribilism.

Pe de altă parte, oamenii vor ca autorul sau autorii să fie prinși și să plătească daunele provocate prin distrugere parțială a monumentelor funerare. În zona cimitirului, situat la marginea satului Bodnăreni, nu există camere de supraveghere, iar dacă actele de vandalism s-au produs pe timp de noapte va fi destul de dificil de identificat cine a comis acțiunea de profanare de morminte.

Există și câțiva tineri care ar intra în vizor, dar implicarea acestora trebuie și poate fi dovedită doar de către polițiștii și procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți care au preluat ancheta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe morminte dintr-un cimitir, profanate de persoane necunoscute.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai multe morminte dintr-un cimitir, profanate de persoane necunoscute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei