Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 304 (8221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Patru gospodării afectate de un uriaș incendiu. Patru persoane au suferit arsuri sau atacuri de panică

Miercuri, 28 Decembrie 2022 (15:05:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un uriaș incendiu care a izbucnit în dimineața zilei de miercuri, 28 decembrie, a afectat nu mai puțin de 4 gospodării din satul Hurjuieni, comuna Gălănești. Din păcate, patru persoane au avut de suferit și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba de două persoane care au suferit arsuri, iar o femeie de 52 de ani a și fost transportată la spital pentru tratament de specialitate. Alte două persoane au suferit atacuri de panică și a fost nevoie de intervenția echipajelor medicale sosite la fața locului.

Pentru a stinge acest incendiu extrem de violent s-a lucrat aproape 8 ore cu nu mai puțin de 14 autospeciale ale Detașamentului Rădăuți și ale Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și Siret, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Gălănești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Voitinel și Horodnic de Sus. Pompierii spun că incendiul a fost semnalat târziu, în jurul orei 4.30, motiv pentru care flăcările s-au extins la alte trei gospodării din vecinătate.

Liviu Mironescu, primarul comunei Gălănești, a explicat că focul a fost observat de un bărbat care livra pâine la magazine. ”Omul a văzut incendiul, a sărit peste porți și i-a trezit pe proprietari, iar apoi s-a dat alarma prin 112. Serviciul nostru de voluntari a ajuns la fața locului în 5 minute, dar erau afectate deja anexele de la două gospodării, iar din cauza vântului intervenția a fost și mai grea. Partea bună e că s-au salvat toate casele de locuit și oamenii nu vor rămâne pe drumuri. În prima ședință de Consiliu Local vom discuta și vom stabili cum îi vom putea ajuta să îți refacă bunurile distruse în incendiu”, a menționat primarul Liviu Mironescu.

Distrugerile provocate de flăcări sunt destul de mari, iar o evaluare a pagubelor încă nu s-a realizat.

La primul proprietar au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale cu bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 140 de metri pătrați. S-au degradat aproximativ 4 metri cubi de cherestea și elementele de tâmplărie ale casei. În incendiu au pierit 4 bovine, 40 de păsări și doi iepuri.

La al doilea proprietar au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 124 de metri pătrați. Au mai ars acoperișul garajului și al unei bucătării, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. În incendiu au ars de vii 20 de păsări.

La al treilea proprietar au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați și alte anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați. Au mai ars un utilaj agricol (tractor), circa 5 metri cubi de cherestea, circa 10 metri cubi lemn de foc și alte bunuri.

La al patrulea proprietar au ars depozitul de furaje, adăpostul de animale și o magazie, pe o suprafață de aproximativ 140 de metri pătrați. Au mai ars și circa 10 tone de furaje. În incendiu au murit 17 păsări.

Potrivit reprezentanților ISU Suceava, incendiul a plecat de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru gospodării afectate de un uriaș incendiu. Patru persoane au suferit arsuri sau atacuri de panică.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru gospodării afectate de un uriaș incendiu. Patru persoane au suferit arsuri sau atacuri de panică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei