Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 300 (8217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 150 de copii din Ucraina au susținut un spectacol de colinde pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

Miercuri, 21 Decembrie 2022 (11:35:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 150 de copii din Ucraina au colindat și au sărbătorit împreună Crăciunul pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Evenimentul, desfășurat pe 19 decembrie 2022, s-a intitulat  „Colindăm, colindăm... împreună!”. Organizatori: Asociația Institutul Bucovina, Asociația SEVA și eLiberare.Programul de colinde, cântece și poezii, atât în limba ucraineană, cât și în limba română, au fost susținute de copiii grupelor de after-school și de preșcolari care frecventează after-school-ul Clever Children din Suceava, cei de la after-school-ul din Fălticeni, în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, și la Ipotești, în cadrul after-schoolului Colibri,precum și copii beneficiari ai Asociației Fight For Freedom.

Mamele și bunicile familiilor de refugiați ucraineni au avut propriile momente de colinde, ele fiind acompaniate la chitară chiar de una dintre membrele grupului.Cu toții sunt beneficiarii serviciilor de sprijin oferite de Centrul de Urgențe Sociale (CUS),sub coordonarea Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina. În cadrul CUS, până în prezent, sunt sprijiniți peste 900 de beneficiari, începând încă din luna martie 2022.

Pe lângă colinde, copiii au bucurat audiența cu poezii și dansuri, iar Moș Crăciun i-a răsplătit pe cei mici cu daruri din plin, oferite atât de Asociația Institutul Bucovina, cât și de Asociația eLiberare - Filiala Suceava. Pentru că în activitatea Asociației Institutul Bucovina sunt desfășurate activități diverse, care să contribuie la sprijinirea celor care au nevoie, pe scenă a urcat și un grup de copii, elevi ai Școlii Gimnaziale din Berchișești. Alături de aceștia, a fost învățătorul Valentin Curcă, coleg al Asociației Institutul Bucovina. A fost o atmosferă foarte caldă și plină de entuziasmul sărbătorilor de iarnă.

„Bucuria familiilor de refugiați ucraineni a fost molipsitoare, aplauzele au fost oferite din abundență de audiență, printre cei prezenți numărându-se reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar Suceava, ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, ai Consiliului Național Român pentru Refugiați, ai Avocatului Poporului - Biroul Teritorial Suceava, ai Crucii Roșii- filiala Suceava, reprezentanți ai Uniunii Ucrainenilor din România - filiala Suceava, ai Asociației  Amurtel, ai Fight for Freedom, precum și a Primăriei Municipiului Suceava”, au transmis organizatorii evenimentului.

 

Președintele Asociației Institutul Bucovina, Vasile-Petru Gafiuc, a oferit, pe scenă, colaboratorilor loiali, scrisori de mulțumire, invitându-i în același timp să adreseze publicului prezent un mesaj. Printre cei nominalizați s-au numărat: Angela Zarojanu, managerul Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, inspectorul de specialitate Constantin Tanasă, inspectorul pentru minorități Ilie Sauciuc, ambii din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Nicoleta Daneliuc și întreaga echipă prezentă din partea DGASPC Suceava, Ovidiu Lazariuc –reprezentantul Consiliului Național Român pentru Refugiați și, nu în ultimul rând, Liliana Orza, consultant în cadrul Asociației eLiberare, filial Suceava.

Mesajul colindătorilor ucraineni, la finalul evenimentului, a fost plin de încărcătură emoțională: „Felicitarea noastră pentru toată România cu sărbătorile de iarnă și mulțumirea noastră tuturor românilor pentru tot sprijinul acordat”. Evenimentul  „Colindăm, colindăm…împreună1” s-a desfășurat cu sprijinul: FONSS, al Fundației HECKS EPPER Romania, al Norvegian Church Aid din Norvegia – NCA, precum și al UNHCR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de copii din Ucraina au susținut un spectacol de colinde pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 150 de copii din Ucraina au susținut un spectacol de colinde pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei