Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 300 (8217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Balan spune că prin bugetul pe 2023 infrastructura națională se va moderniza puternic

Miercuri, 21 Decembrie 2022 (09:00:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan salută adoptarea bugetului pentru anul viitor încă din luna decembrie, ceea ce înseamnă că mediul de afaceri și administrațiile publice locale își pot construi planurile pentru anul 2023.

”Apreciez faptul că bugetul propus de Guvernul Ciucă este, deopotrivă, atât un buget orientat către dezvoltarea României prin investiții, cât și un buget care protejează veniturile românilor. 112 miliarde de lei, reprezentând 7,2% din PIB, reprezintă suma alocată investițiilor publice, fiind cel mai mare buget alocat dezvoltării și modernizării infrastructurii naționale. Alte zeci de miliarde merg către majorarea punctului de pensie cu 12,5%, către actualizarea alocațiilor de stat pentru copii și a indicatorului social de referință, către măsuri sociale de sprijin pentru pensionarii cu venituri reduse și persoanele vulnerabile. Pe lângă fondurile alocate marilor proiecte de investiții, bugetul pentru anul 2023 este extrem de generos cu toate autoritățile publice locale, fiind finanțate, integral sau parțial, aproape toate proiectele de investiții așteptate de comunitățile locale”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a mai precizat că ani de zile a susținut de la tribuna Parlamentului României necesitatea ca investițiile publice să fie orientate și către regiunile mai puțin dezvoltate ale țării, cum este Moldova.

”Astăzi, când majoritatea proiectelor de investiții dorite și așteptate de moldoveni se află în diferite stadii de execuție, sarcina noastră, a politicienilor, este aceea de a monitoriza activitatea instituțiilor publice responsabile de execuția investițiilor și a constructorilor, astfel încât proiectele să fie de cea mai bună calitate și să nu mai sufere amânări nejustificate. Infrastructura mare și infrastructura locală aduc un spor de bunăstare în viața moldovenilor, dar este și condiția esențială pentru ca investitorii români și străini să decidă să înființeze întreprinderi performate, în care angajații obțin salarii comparabile cu cele din Occident. Oare câți români ar fi plecat în străinătate dacă la ei în localitate sau în județ aveau șansa să obțină un loc de muncă bine plătit și sigur? Știm cu toții răspunsul la această întrebare, așa cum știm și că dacă investițiile publice realizate de Guvernul Ciucă vor fi însoțite de investiții private puternice și de locuri de muncă atractive, tot mai mulți români vor decide să se întoarcă în țară”, a mai menționat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal este de părere că următorul pas, după ce proiectele esențiale de infrastructură vor fi finalizate, va fi acela prin care, toată clasa politică din zona Moldovei să caute soluții pentru a atrage în această zonă investiții private românești și străine, care să genereze prosperitate reală pentru oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan spune că prin bugetul pe 2023 infrastructura națională se va moderniza puternic.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan spune că prin bugetul pe 2023 infrastructura națională se va moderniza puternic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei