Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 296 (8213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Mașini ale Poliției de Frontieră, blocate în timp ce urmăreau contrabandiști de țigări

Vineri, 16 Decembrie 2022 (15:25:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două evenimente trase aproape la indigo confirmă faptul că fenomenul contrabandei cu țigări a atins un nivel extrem de ridicat, iar cei care sunt implicați în acest fenomen au devenit tot mai agresivi, inclusiv la adresa polițiștilor de frontieră. Două mașini care erau urmărite de autospecialele Poliției de Frontieră au scăpat după ce oamenii legii au fost blocați cu ajutorul altor mașini, cel mai probabil complici ai celor care transportau țigări de contrabandă.

Primul incident s-a petrecut joi dimineață, în jurul orei 6.00. Polițiștii de frontieră au încercat să oprească la Straja un autoturism marca Volkswagen Bora, înmatriculat în România. Șoferul nu doar că a ignorat semnalele, ci a apăsat și mai tare pedala de accelerație, motiv pentru care s-a plecat în urmărirea autovehiculului suspect. Pe timpul urmăririi, un alt autoturism a încercat să intre în fața autospecialei Poliției de Frontieră, pentru a-l ajuta astfel pe urmărit să scape. Autovehiculul suspect a fost găsit abia la Gura Putnei, în garajul unui imobil, iar proprietarul le-a spus polițiștilor de frontieră că nu știe cine a condus mașina și cum a ajuns aceasta în curtea sa. Mașina a fost dusă la sediul Poliției de Frontieră, iar acolo s-a trecut la inventarierea bunurilor din interior, ocazie cu care s-a constatat că este vorba de 9.840 de pachete cu țigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 115.000 de lei. Autoturismul, în valoare de 7.400 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În plus, oamenii legii au mai stabilit că numerele de înmatriculare de pe mașină erau false. Proprietarul imobilului în care a fost descoperită mașina cu țigări este cercetat acum pentru un șir întreg de infracțiuni, respectiv contrabandă în formă agravantă, precum și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din Brodina au încercat să oprească un autoturism marca Audi, care avea numere de înmatriculare de România. Nici acest șofer nu a oprit, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea autovehiculului. În timpul urmăririi, polițiștii de frontieră au fost blocați de un autoturism marca BMW, cu numere de Anglia, astfel încât suspectul a reușit să scape.

Acesta a reușit să dispară după ce a abandonat mașina într-o parcare de pe marginea drumului județean. Autoturismul a fost dus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.930 de pachete de țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 57.681 lei. Autoturismul marca Audi, în valoare de 10.000 lei, care, de asemenea, avea numere de înmatriculare false, a fost indisponibilizat. Cercetările ulterioare au arătat că la volan se afla un bărbat de 33 de ani, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și complicitate la contrabandă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mașini ale Poliției de Frontieră, blocate în timp ce urmăreau contrabandiști de țigări.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mașini ale Poliției de Frontieră, blocate în timp ce urmăreau contrabandiști de țigări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei