Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 293 (8210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un sucevean care a fugit în Ucraina pentru a scăpa de pușcărie a fost extrădat pentru a-și executa pedeapsa

Marţi, 13 Decembrie 2022 (14:07:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Rădăuți care era dat în urmărire generală din luna februarie a acestui an și despre care se cunoștea că este fugit în Ucraina a fost extrădat de autoritățile din țara vecină și a ajuns deja în Penitenciarul Botoșani.  

  Lilian Avram, zis „Giuliano”, din municipiul Rădăuți, este condamnat definitiv de la începutul acestui an pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune calificată, la 2 ani și 10 luni de închisoare. Acesta a dispărut înainte de a fi condamnat definitiv, astfel că a devenit urmărit general.

Giuliano s-ar fi ascuns în ultimele luni în Kiev. Atrage atenția că acesta a fugit în țara vecină cu puțin timp înainte de a începe războiul. Undeva în luna august a acestui an rădăuțeanul a fost capturat de autoritățile ucrainene, care l-au reținut în arest. Prin intermediul instanțelor de judecată s-a pus ulterior în aplicare mandatul de extrădare, în urma îndeplinii formalităților.

Luni, 12 decembrie, Lilian Avram a fost extrădat în România și încarcerat în Penitenciarul Botoșani. 

Lilian Avram, zis „Giuliano”, a fost condamnat într-un dosar cu numeroși inculpați implicați, o rețea care înscena accidente pentru a încasa despăgubiri. 

 

·        Cum acționa gruparea. Mașini de lux deja avariate, „lovite” de vechituri

Ca mod de operare, sucevenii dețineau sau procurau autoturisme scumpe, de lux, deja avariate (mărcile BMW, Audi, Jaguar, Mercedes, Volvo), pe care le foloseau pentru a înscena accidente rutiere. Autoturismul ”vinovat” de accident era de obicei o Dacie veche, de pe asigurarea RCA a căreia se încerca obținerea de despăgubiri mari. Procurorii au identificat șapte cazuri în care inculpații au reușit să obțină despăgubiri între 25.000 și 60.000 de lei, cu precizarea importantă că tentativele de înșelăciune au fost în număr mult mai mare, însă responsabilii de la societățile vizate au „mirosit” frauda.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au explicat în rechizitoriu că majoritatea accidentelor au fost înscenate ca presupunând implicarea a două autovehicule, dar au fost identificate și evenimente rutiere în care s-a declarat că au fost implicate trei autovehicule (pentru a justifica avarii în față și în spate la autoturismul deja avariat) sau un singur autovehicul. Unul dintre autovehicule era cel scump, deja avariat, iar al doilea era autovehiculul „vinovat”, ieftin.

Cazurile au intrat în atenția organelor de urmărire penală în condițiile în care pretinsele evenimente rutiere aveau loc în interiorul localităților, se soldau cu avarii majore ale autoturismelor, inclusiv daună totală uneori, însă nu existau victime și martori oculari. Evenimentele rutiere au fost înscenate în diferite localități, majoritatea din zona Rădăuți, dar și în apropierea municipiului Fălticeni sau chiar în județul Iași.

Cel mai adesea, scenariul producerii accidentelor era același: efectuarea unei manevre bruște de evitare a unei gropi sau a unui câine (de către șoferul „vinovat”), cu consecința acroșării laterale a unui autovehicul aflat în depășire (autoturismul care urma a beneficia de despăgubiri), care în urma impactului a părăsit partea carosabilă, a ajuns în șanț, apoi a ricoșat într-un obstacol (copac, stâlp, parapet de beton), au explicat procurorii.

Procurorii au subliniat că cele mai multe evenimente rutiere au fost înscenate la inițiativa și cu contribuția inculpatului Lilian Avram, acesta oferind idei sau mașini avariate și altor persoane pentru a acționa în mod similar.

 Printre cei care au mai primit pedepse cu executare în acest dosar se mai află Mihăiță Musteață, trimis în judecată pentru săvârșirea a nouă infracțiuni (înșelăciune, tentativă la infracțiunea de înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, fals în declarații, participație improprie la fals intelectual) - 4 ani cu executare și Cristian Pamparău, trimis în judecată pentru săvârșirea a patru infracțiuni (înșelăciune, tentativă la infracțiunea de înșelăciune, fals în declarații, participație improprie la fals intelectual) - 3 ani, 4 luni și 20 de zile închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean care a fugit în Ucraina pentru a scăpa de pușcărie a fost extrădat pentru a-și executa pedeapsa.
 Vizualizări articol: 3376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean care a fugit în Ucraina pentru a scăpa de pușcărie a fost extrădat pentru a-și executa pedeapsa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei