Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 293 (8210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Țeparul cu termopane Radu Alexe Ivaș și soția sa au scăpat de pușcărie

Marţi, 13 Decembrie 2022 (11:03:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soți care au fost coșmarul a zeci de suceveni, dacă nu al mai multora, scapă de pușcărie în dosarul în care au fost trimiși în judecată pentru înșelăciuni comise asupra a 29 de oameni care au comandat la ei tâmplărie din termopan.  

Tribunalul a constatat, în ședința de marți, 13 decembrie, încetarea procesului penal prin prescriere, în baza deciziei din acest an a Curții Constituționale, față de Mihaela Ivaș, pentru infracțiunile de înșelăciune, evaziune fiscală, și lovire, respectiv față de Radu Alexe Ivaș, pentru înșelăciune.

 

·       Fapte comise între 2010 și 2015 și o anchetă care a mers constant în ritm de melc

 

S-a ajuns aici pentru că faptele sunt foarte vechi (parte din ele de mai bine de 10 ani) și pentru că ancheta a decurs foarte anevoios mai întâi pe masa polițiștilor și procurorilor (de la primele plângeri este vorba de 7-9 ani) însă se observă și că procesul de la prima instanță – Tribunalul Suceava, s-a întins pe mai bine de 3 ani.  

În luna iulie a anului 2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a soţilor Radu Alexe Ivaş şi Mihaela Ivaş pentru înşelăciuni legate de magazinul de termopane pe care l-au avut deschis din anul 2010 în cartierul George Enescu din municipiul Suceava.

Faptele au fost comise în perioada iulie 2010 - octombrie 2015, însă ancheta s-a desfăşurat anevoios. Mulţi păgubiţi au renunţat la despăgubiri când au văzut că anii se scurg, iar plângerile depuse de ei nu au nici o finalitate. Chiar şi aşa, 29 de păgubiţi au ajuns părţi vătămate în procesul ajuns pe rolul Tribunalului Suceava în 2019. Prejudiciul calculat şi reţinut de la cei care au depus plângeri este de 52.214 lei.

 

·       A scăpat de răspundere și pentru agresarea unei cliente

 

Mihaela Ivaş a fost trimisă în judecată şi pentru evaziune fiscală (prejudiciu de puţin peste 5.000 de lei, pe care l-a achitat), dar şi pentru lovire şi alte violenţe, victima fiind una dintre cliente. Mihaela Ivaş a fost acuzată că pe 15 septembrie 2015, în timpul programului de lucru al agenţiei de pe bulevardul George Enescu, a lovit persoana vătămată peste mână cu un corp dur, după care a apucat-o de mână, a răsucit-o şi a împins-o în afara punctului de lucru. Din mişcare, victima a fost aruncată într-un gard viu şi a căzut pe sol, suferind leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal. Victima este unul dintre păgubiţii care au cerut insistent explicaţii pentru contractul neonorat.

Și în cazul acestei fapte clare s-a dispus încetarea procesului penal, prin prescripție.

 

·       Bătrâni lăsați fără geamuri la casă în plină iarnă

 

Un caz care este greu de uitat este cel a doi bătrâni care locuiau într-un apartament din centrul Sucevei, cărora Alexe Ivaş le-a dat personal jos vechile geamuri, fără a mai monta tâmplăria nouă, plătită de păgubiţi. Până la urmă, ajunşi în prag de iarnă, fără geamuri la casă, bătrânii au făcut un împrumut şi au plătit din nou tâmplăria, la o altă firmă.

 

·       Mare dezamăgire pentru cei care au crezut în justiție

 

Concluzionând, oamenii înșelați au așteptat degeaba să li se facă dreptate. Din păcate, cei care au avut încredere în justiție trăiesc o mare dezamăgire în acest caz.

Pe parcursul anchetei, de frica pușcăriei, soții Ivaș au achitat o parte din prejudicii, semnând acorduri de împăcare notariale cu victimele.

Totuși, alte părți vătămate nu au primit banii înapoi.

Deși au scăpat de răspundere penală, soții Ivaș rămân cu obligația de a achita prejudiciile. 

Tribunalul Suceava i-a obligat la plata prejudiciilor care pleacă de la 2000 de lei și ajung la 1800 de euro de persoană. Din păcate, executarea silită nu a putut fi pusă în practică în acest  caz pentru că cei doi inculpați nu au bunuri pe numele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țeparul cu termopane Radu Alexe Ivaș și soția sa au scăpat de pușcărie.
 Vizualizări articol: 3180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Țeparul cu termopane Radu Alexe Ivaș și soția sa au scăpat de pușcărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei