Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 293 (8210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan vrea să afle care este distribuția investițiilor străine directe în anul 2022 în Regiunea Nord-Est

Marţi, 13 Decembrie 2022 (09:01:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Economiei, Florin Spătaru, căruia îi solicită informații privind distribuția investițiilor străine directe în anul 2022 – Regiunea Nord-Est.

”Stabilitatea politică și economică asigurată de actuala coaliție de guvernare, precum și măsurile stimulative adoptate în favoarea mediului economic au transformat România într-un adevărat pol de atracție pentru investițiile străine din Uniunea Europeană. Potrivit celor mai recente evaluări ale Băncii Naționale a României, în primele nouă luni ale anului 2022 investiţiile străine directe au însumat peste 7,26 miliarde de euro, cu peste 17% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, iar perspectiva pozitivă se menține”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean mai spune că, din păcate, tendința investițiilor străine directe este aceea de a se loca tot în mediile dezvoltate, în proximitatea fluxurilor financiare și ale infrastructurii rapide de transporturi.

”Acest lucru a determinat în anii trecuți o dezvoltare dezechilibrată a României pe regiunile sale istorice, cu poli de dezvoltare peste media Uniunii Europene și zone economice slab dezvoltate. Unul dintre obiectivele majore de dezvoltare îl reprezintă diminuarea decalajelor în interiorul țării. Prin pârghiile pe care le are Guvernul României, prin Ministerul Economiei, de a genera măsuri stimulative pentru investitorii care s-ar reloca în zonele mai puțin dezvoltate ale României, acesta poate interveni în acest proces”, este de părere Ioan Balan.

În acest context, parlamentarul liberal vrea să știe care a fost, în primele 11 luni ale anului 2022, volumul total al investițiilor străine directe care s-au realizat în Regiunea Nord-Est, defalcat pe județele din regiune și specificul acestora (industrie, servicii, comerț etc).

”În condițiile în care Regiunea Nord-Est oferăavantaje competitive deosebit de atractive (forțăde muncăde bunăcalitate, infrastructurălocalăîn dezvoltare, administrații locale deschise către parteneriate cu mediul privat) vă solicit să precizați dacă aveți în vedere să generați măsuri stimulative pentru investitorii străini care ar opta să realizeze investiții în această regiune. Vă rog să precizați, de asemenea, dacă, în anul 2022, în cadrul întâlnirilor cu diferiți investitori străini, ați susținut ca aceștia să-și orienteze investițiile către Regiunea Nord-Est”, este un alt aspect la care Ioan Balan așteaptă lămuriri din partea ministrului Economiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să afle care este distribuția investițiilor străine directe în anul 2022 în Regiunea Nord-Est.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan vrea să afle care este distribuția investițiilor străine directe în anul 2022 în Regiunea Nord-Est1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei