Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 285 (8202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Romeo Galan, considerat adevăratul gropar al SC Servicii Comunale SA Rădăuți

Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 (10:44:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romeo Galan, actual consilier județean din partea PSD, a arătat cu degetul spre problemele de la Rădăuți, unde localnicii au în case circa 18-19 grade Celsius, ca urmare a unor probleme la cazanele care asigură încălzirea în sistemul centralizat. Actuala conducere a SC Servicii Comunale SA Rădăuți nu a rămas datoare și i-a amintit lui Romeo Galan că până în februarie 2021 a fost la conducerea societății, iar anterior a deținut funcția de director adjunct, iar acum nu face altceva decât să inducă în eroare opinia publică și să-și acopere propria incompetență. Practic, situația actuală este generată de managementul defectuos al actualului consilier județean PSD, care la momentul ieșirii din garanție a Centralei de Cogenerare și a rețelelor de transport a energiei termice în Municipiul Rădăuți nu a anunțat Consiliul Local și Primăria Rădăuți de acest lucru. Un raport  întocmit de Curtea de Conturi Suceava arată un alt aspect extrem de grav. Mai exact, nu s-a făcut efectiv mentenanța aferentă pentru buna funcționare a sistemului de termoficare, aceste lucrări fiind făcute fictiv. Așa se face că nu au fost întreținute piesele și instalațiile de termoficare necesare bunei funcționări a producerii și distribuției de energie termică în oraș, care în timp s-au defectat și au dus la situația actuală. Sistemul de dedurizare al Centralei de Cogenerare nu a fost pus niciodată în funcțiune, iar apă dură ce alimentează centrala a produs coroziune tuturor instalațiilor, generând defecțiunile actuale. Romeo Galan a îngropat practic SC Servicii Comunale SA prin aceea că nu a achitat un rest de 500.000 de lei pentru certificate de emisii de gaze cu efect de seră, iar consecința a fost o amendă din partea Administrației Fondului de Mediu în sumă de 3.400.000 de lei, bani ce ar fi putut fi folosiți pentru întreținerea sistemului de termoficare. Toate aceste ”realizări” din era Romeo Galan au dus la problemele actuale, pe care conducerea SC Servicii Comunale SA Rădăuți încearcă să le rezolve și nu prin cârpeli care să ducă la alte disfuncționalități, ci prin reparații serioase care să lungească durata de viață a cazanelor și instalațiilor aferente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romeo Galan, considerat adevăratul gropar al SC Servicii Comunale SA Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Romeo Galan, considerat adevăratul gropar al SC Servicii Comunale SA Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei