Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 284 (8201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Liceeni ai Colegiului „Ștefan cel Mare”, premiați la un concurs de dezvoltare de aplicații, la Timișoara

Vineri, 2 Decembrie 2022 (11:59:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 24-27 noiembrie 2022, un grup de liceeni de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la a patra ediție a hackathonului internațional Unihack, organizat de Liga Studentilor de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara, o competiție de dezvoltare de aplicații în echipă. Elevii au avut la dispoziție 48 de ore pentru a dezvolta o aplicație funcțională care să se încadreze în următoarele tematici: Smart City, Good Health & Well Being și Digital Education.

Elevii care au participat la aceasta competiție au fost: Agheniței Ilinca, Domunco Ștefan, Drumea Matei, Grămadă Ștefan, Loghin Șerban, Oanea Raul, Oniceag Diana, Orza Șerban, Strîmbeanu-Iacoban Elena, Șincai Sebastian, Teodosie Codrin, Tofan Anastasia, Vidami Alexandru.

Potrivit reprezentanților liceului, cei 13 liceeni au avut parte de o experiență de învățare unică, totodată dobândind abilități de gândire creativă, lucru în echipă și management al timpului.

La secțiunea Digital Education, premiul a fost acordat echipei formată din elevii: Agheniței Ilinca, Grămadă Ștefan, Loghin Șerban, Oniceag Diana și Strîmbeanu-Iacoban Elena.

„Aceștia au dezvoltat aplicația AlgAR cu scopul de a veni în ajutorul celor care vor sa învețe mecanismele din spatele algoritmilor predați la orele de informatică  într-un mod vizual și intuitiv. Aplicația prezintă povestea unei pisici, Alga, care se rătăcește, iar utilizatorul o poate salva doar dacă rezolva challenge-uri bazate pe algoritmii Sortare prin Selecție, Căutare Binara, Stivă și Grafuri. Utilizând tehnologia AR și Unity, aplicația i-a surprins în mod plăcut pe jurați. Astfel, proiectul a fost apreciat, remarcându-se, atât prin design, cât și prin utilitate, fiind ales din multitudinea de proiecte dezvoltate de peste 200 de participanți”, au arătat reprezentanții colegiului.

Elevii sunt recunoscători mentorilor pentru ajutorul primit,  în special mentorului Radu Seitan, profesorilor Marcu Daniela, Marcu Ovidiu, Costineanu Raluca, Petrișor Adrian și întregii echipe Unihack.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceeni ai Colegiului „Ștefan cel Mare”, premiați la un concurs de dezvoltare de aplicații, la Timișoara.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceeni ai Colegiului „Ștefan cel Mare”, premiați la un concurs de dezvoltare de aplicații, la Timișoara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei