Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 262 (8179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect educațional antibullying, la Centrul Școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului

Luni, 7 Noiembrie 2022 (09:03:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului a fost lansat la sfârșitul săptămânii proiectul „Antidot pentru bullying – Fii un prieten, nu un agresor!”. Profesorii au pregătit materiale de informare, afișe antibullying și ecusoane conținând codul antibullying al școlii, toate acestea fiind împărțite elevilor la clase.

Marcând Ziua internațională împotriva violenței și a bullyingului în școli,  „ambasadorii antibullying”, însoțiți de cadrele didactice implicate în proiect, au mers din clasă în clasă pentru a-i face pe elevi să conștientizeze că violența școlară, sub orice formă, reprezintă o încălcare gravă a drepturilor copiilor și adolescenților la educație.

„Elevilor li s-a explicat ce este bullyingul, cum se poate manifesta și, mai ales, care sunt pașii pe care orice elev care este țintă a bullyingului îi poate urma pentru a se proteja. Elevii au conștientizat că bullyingul le poate afecta starea de sănătate fizică și emoțională și că, neoprit la timp, acesta poate avea urmări chiar și în dezvoltarea lor ulterioară, în viața de adult. Prin această activitate, elevilor li s-a transmis sentimentul că nu sunt singuri în lupta împotriva bullying-ului, că, împreună, elevii și cadrele didactice pot face ca în școală să se pună capăt acestui fenomen nedorit”, a spus prof. Cleopatra Culidiuc Militina.

Coordonatorii proiectului au fost profesor Petru - Marian Călinescu, director, prof. Narcisa Cătălina Poclitaru, prof. Daniela Mihăilă, prof. Mariana Stugariu, prof. Militina Cleopatra Culidiuc și prof. Olga Simona Tofan. Ei au transmis că „menirea tuturor cadrelor didactice este aceea de a crea în școli un mediu sigur, în care fiecare elev să se poată dezvolta armonios, pentru a-și putea atinge potențialul maxim”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educațional antibullying, la Centrul Școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect educațional antibullying, la Centrul Școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei