Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 257 (8174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Prânzul de sâmbătă” pentru 25 de „bunici” din Câmpulung Moldovenesc, susținut tot mai greu de Asociația „Licuricii fericiți”

Marţi, 1 Noiembrie 2022 (11:48:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Prânzul de sâmbătă”pentru 25 de „bunici” din Câmpulung Moldovenesc este susținut tot mai greu de Asociația „Licuricii fericiți”. Fără compasiunea și sprijinul voluntarilor acest proiect ar putea să se încheie, ceea ce ar însemna o mare lovitură pentru bătrânii singuri, neajutorați din Câmpulung Moldovenesc. „Ce facem cu bătrânii noștri?”, este și întrebarea învățătoarei Nicoleta Bogoș, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, președinta Asociației „Licuricii fericiți”, asociație care funcționează de peste 4 ani și care este mereu alături de bătrâni, de copii nevoiași și familiile acestora.

De la Nicoleta Bogoș am aflat că „pentru un bunic, sunt necesari 160 de lei pe lună, care să asigure <prânzul de sâmbătă>. Pe lângă mâncare gătită, pachetul de sâmbătă conține și câteva alimente pe care bătrânii le folosesc pe parcursul unei săptămâni, până la următoarea donație”. Este vorba de 4.000 de lei într-o lună, pentru cei 25 de „bunici”, bani pe care Asociația „Licuricii fericiți” din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să-i aibă în fiecare lună la dispoziție pentru a-i ajuta pe bătrânii nevoiași.

„Luna octombrie a fost cea mai grea din ultimii ani și vă suntem extrem de recunoscători pentru că ne-ați ajutat să-i hrănim pe bunicii noștri și luna aceasta, iar pe cei suferinzi să-i ducem pe mâini bune.

Domnul Gheorghe este de 3 săptămâni, cu fractură de coloană, internat la neurochirurgie; soția sa - paralizată, de care avea grijă - la Căminul pentru persoane vârstnice, Vama; doamna Aurica - imobilizată, la Centrul de îngrijiri Sucevița. Nu știm dacă le vom mai putea susține cheltuielile care, pentru toți, depășesc 10000 de lei pe lună. Nu știm ce vom face, mai ales că ne așteaptă o iarnă dificilă, dar vă rugăm, din suflet, să ne ajutați cu prânzul de sâmbătă, măcar cu puțin să-i mai putem sprijini, cât vom putea:160 de lei pentru un bunic / o lună; 4.000 de lei pentru toți bunicii / o lună”, este mesajul Nicoletei Bogoș, care face, din nou, un apel către oamenii care pot să susțină acest proiect, „prânzul de sâmbătă” pentru bunicii singuri, bolnavi, neajutorați, să o facă în continuare, pentru că și de aceste acțiuni caritabile depinde viața „bunicilor”.

 

·        „Ajută-ți aproapele!”

 

„Licuricii” le duc acasă bătrânilor mâncare gătită pentru câteva zile, le cumpără medicamente, le lasă și alimente de rezervă, îi îmbrățișează și le transmit un gând bun, de încurajare, de iubire, pentru a le îndepărta, preț de câteva minute, singurătatea. Criza economică pe care o simțim cu toții face ca implicarea donatorilor să fie mai puțin vizibilă, în condițiile în care nevoile bătrânilor sunt aceleași sau mai mari decât anul trecut. Dacă nu știți cum să vă implicați, dar vreți să ajutați, învățați de la „Licuricii fericiți”. Dacă timpul le permite, gătesc voluntarii, cu proviziile pe care le achiziţionează din propriile resurse sau din donaţiile oamenilor buni care li se alătură. Uneori, aleg cei care fac donaţiile să gătească şi să-i ajute pe voluntarii asociaţiei să distribuie hrană caldă şi celelalte alimente. Alteori, organizatorii primesc ajutor nesperat din partea restaurantelor. Așa s-a întâmplat în ultimii ani.

„Acum ne rugăm ca bunicii să nu se îmbolnăvească, să nu cadă la pat, să nu fie iarna prea geroasă, să fim cu toții sănătoși și să-i putem sprijini, atât cât se poate! Dacă puteți dona câtuși de puțin, fiți binecuvântați!”, a mai spus președinta Asociației „Licuricii fericiți”.

Nu rămâneți indiferenți la strigătul disperat al acestei asociații câmpulungene, care și-a asumat această misiune de a ajuta oamenii săraci, neputincioși, dar care nu poate duce misiunea filantropică singură. Dragostea ne unește, ne face mai buni, mai milostivi, mai aproape de „aproapele nostru”, pentru că fiecare dintre bătrânii flămânzi, bolnavi, fără nici un venit sunt de fapt cei pe care ne îndeamnă Dumnezeu să-i ajutăm: „Ajută-ți aproapele!”.

Fiecare bănuț donat contează. Să „înfiem” un bătrân măcar pentru o lună. Donăm 160 de leiîn contul Asociației Licuricii Fericiți și aceasta pregătește patru pachete cu alimente, pentru patru sâmbete în care „un bunic” va zâmbi din nou. Putem face această donație. Putem să oferim din puținul nostru Asociației „Licuricii fericiți” Câmpulung Moldovenesc  - CUI 37028370, Cont lei: RO46BTRLRONCRT0379547801, Cont euro: RO93BTRLEURCRT0379547801, Revolut: 0721046095

Paypal: nicoletabogos@yahoo.com, #împreunăfacembine. Continuați să ajutați! Continuați să sprijiniți acțiunile Asociației „Licuricii Fericiți”. Orice ajutor este bine venit! 

„Licuricii” au mai transmis: „Existăm din dragoste și respect pentru oameni, din credința că nimic nu este imposibil, iar noi putem aduna oameni frumoși în jurul celor care au atât de multă nevoie! Facem ceea ce putem, cu ceea ce avem, acolo unde ne aflăm, străduindu-ne să schimbăm destine în bine, să redăm încrederea și speranța, să facem lumea mai bună - o lume în care ne dorim cu toții să trăim! Ajută-ne să împlinim visuri, să dăruim zâmbete!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prânzul de sâmbătă” pentru 25 de „bunici” din Câmpulung Moldovenesc, susținut tot mai greu de Asociația „Licuricii fericiți”.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Prânzul de sâmbătă” pentru 25 de „bunici” din Câmpulung Moldovenesc, susținut tot mai greu de Asociația „Licuricii fericiți”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei