Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 257 (8174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mirela Adomnicăi: Miniștrii PSD și-au făcut datoria pentru obținerea aprobării modificării PNRR

Marţi, 1 Noiembrie 2022 (16:25:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că miniștrii social-democrați și-au făcut datoria pentru obținerea aprobării din partea Comisiei Europene a modificării Planului Național de Reziliență și Redresare. Mirela Adomnicăi a amintit că, zilele trecute, prim-ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au efectuat o vizită la Bruxelles pentru a renegocia anumite dispoziţii din PNRR. „PSD speră că cei doi au reuşit să fie convingători în discuțiile de la Comisia Europeană și să obțină modificarea PNRR-ului”, a spus Adomnicăi. Ea a arătat că sunt cel puțin trei mize majore, pentru care PSD a militat și a făcut tot ce se putea face, intern și european, respectiv eliminarea restricției, a pragului de 9,4%, pondere cheltuieli pensii în PIB și reforma pensiilor, introducerea irigațiilor în finanțarea PNRR și prelungirea funcționării termocentralelor pe cărbune și a extracției de cărbune pentru producția națională de energie.

„Ministerele PSD și-au făcut datoria. Proiectele necesare sunt gata, premierul a plecat blindat cu argumente și documente. Ministerul Muncii a lucrat cu Banca Mondială și preia recomandările specialiștilor acesteia pentru reformarea sistemului de pensii, astfel încât să fie eliminate pensiile speciale, fără a fi însă afectate drepturile militarilor. Nicio altă țară din Uniunea Europeană nu are condiționată plata pensiilor de un prag în PNRR. Este de neacceptat ca-n următorii 50 de ani România să fie silită să înghețe creșterea pensiilor, din cauza acelui prag de 9,4%! Deja ponderea cheltuielilor cu pensiile în PIB este de aproximativ 9,3%, în condițiile în care media europeană este consistent mai mare, de aproximativ 13%”, a spus deputatul PSD de Suceava.

Mirela Adomnicăi a adăugat că, în același timp, Ministerul Agriculturii a finalizat proiectul privind irigațiile ținând cont de exigențele europene în materie, pentru care ar fi nevoie de aproximativ două miliarde de euro din PNRR. „Este nu doar în interesul României, ci și al Uniunii Europene extinderea sustenabilă a irigațiilor din țara noastră pentru că ar asigura randament mai mare, dar și o certitudine a culturilor care, fără îndoială, ar contribui la creșterea securității alimentare europene”, a precizat Adomnicăi. Ea a mai spus că PSD, prin parlamentarii săi, a inițiat și susține ajustarea Legii Decarbonării, astfel încât să se mențină și să crească producția de energie a țării și implicit să scadă prețul.

„PSD îl susține fără nicio rezervă pe premierul Nicolae Ciucă în demersul său de mare interes național și speră că va reuși. De altfel, PSD a știut întotdeauna să facă distincție și să pună interesul public major mai presus de obiectivele sale politic-partizane, după cum a demonstrat cu prisosință prin intrarea la guvernare”, a mai declarat deputatul sucevean.

Mirela Adomnicăi consideră că rezolvarea celor trei obiective va ajuta la creșterea pensiilor şi a nivelului de trai pentru pensionari, la asigurarea independenței alimentare şi la menţinerea unui preţ mai mic pentru producerea energiei electrice, alături de menţinerea locurilor de muncă din sectorul extracţiei de cărbune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi: Miniștrii PSD și-au făcut datoria pentru obținerea aprobării modificării PNRR.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mirela Adomnicăi: Miniștrii PSD și-au făcut datoria pentru obținerea aprobării modificării PNRR1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei