Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 251 (8168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Și sindicaliștii de la CNSLR Frăția ies în stradă pentru a-și striga nemulțumirile

Marţi, 25 Octombrie 2022 (09:03:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O importantă delegație a sindicaliștilor afiliați la CNSLR Frăția va fi prezentă joi, 27 octombrie, la Bacău, unde este programat un miting de protest împotriva Guvernului. Delegația va fi compusă din 70 de oameni, care fac parte din sindicatele SANITAS din unităţile sanitare şi de asistenţă medico-socială sucevene, sindicatul PRO AS al salariaţilor din asistenţă socială, membri ai sindicatelor PETROM din Suceava şi Botoşani, precum şi un număr însemnat de membri ai Sindicatului Pensionarilor „Frăţia” Suceava.

”Vom solicita, în numele sindicaliştilor dar şi a tuturor categoriilor sociale pe care le reprezentăm, ca Guvernul să adopte măsuri reale pentru asigurarea unui trai mai bun, prin creşteri ale salariilor şi pensiilor, normalizarea costurilor pentru facturile la energie, asigurarea stabilităţii locurilor de muncă şi garantarea unui dialog social real în care sindicatele să fie parteneri activi de negociere şi nu doar cu rol consultativ. Pentru salariaţii din sistemul de sănătate şi asistenţă socială cerem acordarea creșterii integrale a salariilor de bază prevăzute de Legea 153/2017 a salarizării în sistemul bugetar, raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual, raportarea coeficienţilor de ierarhizare la salariul minim în plată, actualizarea valorii indemnizației de hrană la prețurile actuale ale alimentelor şi energiei, negocierea și semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector Sănătate şi Asistenţă Socială, cu includerea tuturor drepturilor legitime”, a detaliat Gabriel Buliga, președintele CNSLR Frăția, motivele pentru care sindicaliștii ies în stradă.

Acesta mai spune că actualii angajaţi cu salarii de mizerie vor deveni viitori pensionari cu pensii de mizerie, ceea ce va duce la creșterea inechităților sociale. ”Dacă cei ce ne conduc ar fi mărit treptat salariile şi pensiile an de an nu am fi ajuns acum să vorbim de sărăcie naţională, de o putere de cumpărare din ce în ce mai mică. Diferenţele salariale între colegii din aceeaşi instituţie şi aplicarea măririlor salariale numai unor categorii de angajaţi face ca oamenii să se revolte şi să iasă în stradă pentru a cere dreptate şi echitate socială, în condiţiile în care creşterile preţurilor şi a valorilor facturilor duc spre sărăcie traiul zilnic”, a mai arătat Gabriel Buliga.

Mitingul de la Bacău nu va fi unul singular. În aceeași zi, de la aceeași oră, 12.00, vor fi organizate acțiuni de protest și în Iaşi, Cluj, Constanţa, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara precum şi în Bucureşti, la Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și sindicaliștii de la CNSLR Frăția ies în stradă pentru a-și striga nemulțumirile.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Și sindicaliștii de la CNSLR Frăția ies în stradă pentru a-și striga nemulțumirile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei