Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 251 (8168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Hârțogăraia și contestațiile au întârziat 8 luni începerea renovării după incendiul de la Spitalul de Urgență Suceava

Marţi, 25 Octombrie 2022 (11:40:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Birocrația excesivă și contestațiile au blocat nu mai puțin de 8 luni începerea lucrărilor de renovare a uneia dintre cele mai solicitate secții din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, secția Obstetrică-Ginecologie, afectată de incendiul din data de 3 februarie a.c.. Ordinul de începere a lucrărilor, care sunt executate de asocierea  firmelor Strimer, General Dynamics și FBC Bucovina SRL, a putut fi dat abia în data de 5 octombrie, cu termen de finalizare cel mai târziu în 15 decembrie a.c..

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a explicat că ancheta criminaliștilor a fost finalizată după 76 de zile de la încendiu și avizul de la poliție pentru a se putea intra în secția arsă în vederea evaluării pagubelor și a necesarului de lucrări a fost primit în data de 21 aprilie. Evaluările, întocmirea documentației și a caietului de sarcini pentru licitație a durat 45 de zile, până în 6 iunie. După o săptămână, pe 14 iunie, a fost publicat anunțul pentru licitație (procedură simplificată), cu termen de 21 de zile, conform legii, pentru depunerea ofertelor. Evaluarea ofertelor, cu verificarea conformității și propunerilor financiare a durat 20 de zile, până pe 28 iulie. A doua zi, pe 29 iulie, s-a anunțat oferta câștigătoare, contestată după 9 zile, pe 8 august, la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).  După 23 de zile, pe 1 septembrie, CNSC s-a pronunțat respingând contestația. A urmat o plângere la Curtea de Apel, a doua zi, pe 2 septembrie, acțiune de asemenea respinsă, pe 28 septembrie, adică alte 25 de zile pierdute.  După o săptămână, pe 5 octombrie, s-a putut da, în sfârșit, ordinul de începere a lucrărilor, iar managerul Calancea speră că acestea se vor finaliza în mai puțin de 3 luni.  

 

Reamintim că incediul provocat de un ventilator defect din baia unuia dintre saloanele din secția OG, de la etajul IV al spitalului, în noaptea de 2 spre 3 februarie, s-a manifestat pe o suprafață de 20 de metri pătrați, cu degajări mari de fum. Funcționarea sistemului de alarmă, intervenția promptă a personalului spitalului și a pompierilor militari a făcut ca incendiul să fie lichidat în 10 minute de la anunțare și să nu fie victime. Au fost evacuați 329 pacienți ( din care 102 copii, 57 fiind nou-născuți), de la etajul IV, până la etajul IX și relocați în alte secții din spital. În urma incendiului a fost afectată jumătate din secția OG.

Conform site-lui societății de asigurare OMNIASIG Vienna Insurance Group, https://www.omniasig.ro/ro/press-release/omniasig-confirma-ca-asigurat-spitalul-judetean-suceava-unde-izbucnit-incendiul-din, spitalul avea poliță de tip Property, Asigurare de incendiu și alte riscuri, prin intermediul căreia sunt asigurate clădirile spitalului și construcțiile adiacente.„Specialiști din cadrul Direcției Daune OMNIASIG se vor deplasa rapid, chiar în cursul zilei de azi, 3 februarie, la locul incidentului pentru efectuarea constatării daunelor și evaluarea situației, în vederea soluționării dosarului de daună și pentru a înlesni demararea repunerii în funcțiune a părților afectate din spital în cel mai scurt timp posibil”, se precizează pe site-ul firmei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hârțogăraia și contestațiile au întârziat 8 luni începerea renovării după incendiul de la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hârțogăraia și contestațiile au întârziat 8 luni începerea renovării după incendiul de la Spitalul de Urgență Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei