Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 250 (8167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Resfințirea bisericii din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II

Luni, 24 Octombrie 2022 (12:11:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II, va fi resfințită duminică, 30 octombrie 2022. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Preotul paroh Mitu Pascal a anunțat care este programul slujbelor religioase din zilele de 29 și 30 octombrie 2022: sâmbătă, 29 octombrie, la ora 17.00 - Slujba de Priveghere, la ora 19.30 - întâlnirea preoților din Cercul Pastoral III, Protopopiatul Suceava I; duminică, 30 octombrie, la ora 8.00, primirea ierarhilor, urmată de Slujba de resfințire a bisericii monument, Sfințirea celor șase clopote, punerea pietrei de temelie pentru noua biserică; la ora 13:00, agapa frățească.

 

·        Istoricul Bisericii de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II

 

Preotul paroh Mitu Pascal de la Biserica de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II este cel care și-a dorit foarte mult să dea „strălucirea” pe care o merită acest monument istoric, Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II. Biserica de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II are un istoric interesant. Nu a fost construită de un anume ctitor, pentru că localnicii care au construit biserica au venit din Ardeal. Nu se știe o dată exactă a construirii locașului, dar sfârșitul secolului XVIII ar fi data cea mai probabilă. Biserica a avut mai multe intervenții de restaurare în perioada 1794 – 1796, în anul 1850, în 1971 – 1972 și, cea mai recentă restaurare, în perioada 2017 – 2019. Biserica de lemn „Sf. Dumitru” Adâncata II, monument istoric, a fost restaurată complet, cu bani europeni, recepția lucrărilor de restaurare având loc miercuri, 4 decembrie 2019, în prezența tuturor factorilor decizionali care au contribuit la finalizarea proiectului. Recepția lucrărilor de restaurare a avut loc după 24 de luni de muncă.

„Biserica nu arăta inițial așa cum o vedem acum. A fost mai mică și ca lungime și s-a adăugat pronaosul pe care îl vedem acum. Pridvorul a fost înainte clopotniță, până în 1850. Pictura este tot de sfârșit de secol XVIII – XIX. Are o valoare populară și interesantă pentru cei care au construit biserica”, a spus pr. paroh Mitu Pascal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resfințirea bisericii din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Resfințirea bisericii din lemn cu hramul „Sfântul Dumitru”, din parohia Adâncata II3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei