Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 233 (8150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

O familie din Climăuți, cu patru copii, a rămas fără casă, în prag de iarnă, după un puternic incendiu

Marţi, 4 Octombrie 2022 (09:31:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din Climăuți, comuna Mușenița, cu patru copii, a rămas fără casă, în prag de iarnă, după un puternic incendiu. Marcel și PaulaGotca își achiziționaseră recent căsuța cu bani împrumutați din bancă. Duminică după-amiază, pe 25 septembrie, familia Gotca a plecat în vizită în satul vecin, la niște prieteni, împreună cu copiii: doi băieți, unul care tocmai a împlinit un an, celălalt de 13 ani, și două fete, în vârstă de 5 ani și 9 ani.

Nici bine nu au ajuns la casa prietenilor, că au și fost anunțați să se întoarcă de urgență „acasă”, pentru că toată agoniseala lor a luat foc. „Următoarele clipe trăite de această familie, șocul prin care au trecut, emoțiile prin care copiii au trecut văzând căsuța lor în flăcări sunt indescriptibile. Sirenele pompierilor cred că vor suna mult timp în urechile copiilor, vor tresări de fiecare dată când va suna telefonul, dar cred că împreună cu dumneavoastră vom reuși să facem să sune a bucurie”, a spus Maria Cernovschi, consilier local în cadrul Primăriei Mușenița, care a demarat o campanie de ajutorare a acestor oameni amărâți, rămași pe drumuri cu patru copii minori.

Mai întâi, printr-o hotărâre a Consiliului local Mușenița, familiei Gotca i s-a oferit un spațiu de către Primărie, unde să poată locui până își refac măcar o cameră din fosta casă. Este dificil, pentru că se apropie iarna și lucrările de reconstruire vor fi îngreunate, iar prețurile la materiale sunt foarte ridicate.

„Știți cu toții cu câtă atenție ne pregătim casa și cămara pentru iarnă, oare această familie se mai poate gândi la așa ceva? Gândiți-vă că sunt pribegi în pragul iernii, gândiți-vă cât de grea este situația lor acum, dar noi putem să fim uniți, putem să-i ajutăm. Vă rog să nu fiți indiferenți, vă rog, gândiți-vă câteva minute la cei patru copilași care merită să fie în siguranță și fericiți în căsuța lor, copii care au nevoie de condiții de trai decente”, ne-a mai spus Maria Cernovschi.

 

·       Au nevoie de materiale de construcții pentru refacerea căsuței

 

De la Maria Cernovschi am aflat și care este necesarul pentru reconstrucția căsuței (măcar a unei camere) în care să se mute până la Crăciun această familie: BCA, tablă, căpriori, scândură, grinzi, dulapi pentru tavane, plăci rigips pentru interioare, geamuri, uși, materiale pentru instalația electrică, șape interioare și parchet, „toate acestea ar fi un minim necesar, care ar putea să fie adunat cu ajutorul dumneavoastră, să reușim să le facem măcar o cameră și o baie”.

Trei dintre copii sunt la grădiniță și la școală. Imediat după nenorocire, mulți oameni au sărit în ajutorul acestei familii cu haine și alimente, pentru care familia Gotca le mulțumește tuturor.

Acum, în acest moment, urgența este refacerea unei camere unde să se mute această familie.

„Cine dorește să facă parte dintr-o echipă care participă la reconstrucția casei o poate face donând, fiecare după posibilități, în contul Asociației Normal Life cu sediul în Marginea Suceava,cu specificația <Împreună Pentru Familia Gotca>. Cont bancar pentru donații, însoțit de mesajul <Împreună Pentru Familia Gotca>,  RO09BTRLRONCRT0219035001, deschis la Banca Transilvania Rădăuți”, au transmis coordonatorii acestui proiect umanitar:  Asociația Normal Life și Maria Cernovschi, telefon: 0740 567 351.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie din Climăuți, cu patru copii, a rămas fără casă, în prag de iarnă, după un puternic incendiu.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O familie din Climăuți, cu patru copii, a rămas fără casă, în prag de iarnă, după un puternic incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei