Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Școala Gimnazială și Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și-au deschis porțile

Joi, 1 Septembrie 2022 (10:59:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” și-au deschis porțile joi, 1 septembrie 2022, în ziua în care se marchează și începutul anului bisericesc. „Doamne, ajută-ne în noul an școlar!”, era unul dintre mesajele cu care au fost întâmpinați elevii Școlii Gimnaziale „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, anul acesta pășind pe poarta școlii și elevi de clasa a V-a, prima generație.

Profesoara Maria Doncean, directoarea Școlii Gimnaziale „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, ne-a spus că în noul an școlar sunt înscriși 317 elevi și preșcolari: 113 elevi (de la clasa pregătitoare până la clasa a V-a) și 204 preșcolari, împărțiți în mai multe grupe (Iepurașii”, „Steluțele”, „Buburuzele”, „Îngeraşii”, „Fluturaşii”, „Albinuţele”, „Licuricii”, „Florile” etc.).

 

·       O slujbă religioasă

 

Deschiderea noului an şcolar a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de părintele Vartolomeu Chira, de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Arhid. Ionuț Isopescu – Consilier Eparhial la Sectorul Educațional, protopopul Minu Mititelu, protopopul Doru Ionel Budeanu. 

Au fost momente emoționante, la care au participat elevi și preșcolari, unii îmbrăcați în costum popular, însoţiţi de părinţi, de bunici sau frăţiori mai mari, în prezența cadrelor didactice. Preșcolari, școlari, educatori, profesori deopotrivă pornesc pe o nouă treaptă către cunoaștere. Prof. Maria Doncean, directoarea Școlii Gimnaziale „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, și-a exprimat „bucuria unui nou început”, le-a urat copiilor și părinților sănătate, răbdare, înțelepciune, părinții să se bucure de gingășia copiilor lor, copiii să pășească cu încredere într-o nouă călătorie spre cunoaștere, alături de cadre didactice calificate, „împreună descoperind cât de frumoasă, cât de fascinantă este lumea care ne înconjoară”.

De-a lungul timpului, rezultatele și performanțele obținute de către preșcolarii și școlarii celor două unități de învățământ au sporit încrederea părinților în învățământul particular sucevean. „Latura creștin - ortodoxă, promovarea valorilor și a tradițiilor românești, dar și a unei educații de calitate, bazată pe o pregătire permanentă, ne conferă un loc bine definit în alegerea părinților. Dorim ca și în acest an școlar educația pe care o promovăm să fie <Lumină pentru suflet, educație pentru viață>. Aici se promovează valorile autentice și educația de calitate”, ne-a spus directoarea Maria Doncean.

 

·       Se scrie o nouă poveste... a cunoașterii

 

Preșcolarii, împărțiți în zece grupe, vor învăţa în clase „de poveste”, se vor bucura de un spațiu educațional de calitate, grădinița oferind o educație bazată pe promovarea laturii religioase, a tradițiilor strămoșești și a portului popular, copiii învățând „să fie buni, milostivi, iertători și iubitori față de aproape”.

Arhid. Ionuț Isopescu – Consilier Eparhial la Sectorul Educațional, i-a felicitat în primul rând pe preșcolarii care au pășit pentru prima dată la grădiniță, aceștia având cele mai mari emoții, și le-a urat tuturor celor prezenți să pășească în noul an cu optimism și cu încredere.

Din partea Primăriei municipiului Suceava a fost prezent Ovidiu Milici, consilier al primarului Ion Lungu, care a spus că „Școala și Biserica au fost mereu în atenția municipalității sucevene, au fost și sunt priorități”.

Copiii au intrat în clasele lor, după deschiderea oficială, împreună cu educatorii și profesorii. În fiecare clasă i-au așteptat surprize. Cei mai mărișori au fost însoțiți în clase de mascota „Creionel”. Atunci când s-a citit catalogul și copiii și-au auzit numele, „Creionel” i-a însoțit pe fiecare până în clasă. Din decor nu au lipsit baloanele, mesajele motivaționale, cununi cu flori, inimioare, dulciuri, „creioane cu mesaje”, „cheia cunoașterii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială și Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și-au deschis porțile.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala Gimnazială și Grădiniţa cu Program Prelungit „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și-au deschis porțile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte