Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițiștii continuă seria de confiscări zilnice de lemn transportat ilegal

Joi, 1 Septembrie 2022 (14:59:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la secțiile rurale din județ au continuat seria de acțiuni de control în trafic a transporturilor de lemn, depistând și în ultima zi din august alte trei transporturi ilegale sau parțial ilegale. Într-unul din cazuri, vehiculul de transport lemn avea și ITP-ul expirat, astfel că s-au ridicat numerele de înmatriculare. 

Miercuri, în jurul orei 16.00, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au oprit, la Vicovu de Jos,  pentru control, o autoutilitară care transporta lemn foc fag și care era condusă de un tânăr în vârstă de 22 ani, din comuna Voitinel. Aplicația SUMAL 2 a indicat că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Putna, unde s-a trecut la inventarierea materialului lemnos. A rezultat că era transportată cantitatea totală de 2.64 mc lemn foc fag, în valoare de aproximativ 450 de lei.  

În jurul orei 19:50, polițiștii Secției 11 Rurală Pojorâta au obținut o informație cu privire la faptul că o autoutilitară transportă material lemnos pe raza satului Valea Putnei, comuna Pojorâta, fără a avea aviz.

Autoutilitara care transporta lemn de foc a fost identificată și oprită, iar informația s-a confirmat.  

La volan era un localnic din Valea Putnei, care transporta o cantitate mică de lemn de proveniență ilegală.

Materialul lemnos a fost inventariat, fiind vorba de 1,18 mc lemn foc rășinoase, în valoare de 143 lei.

 

·       Autoutilitară care transporta mai mult lemn decât în acte și care nu avea nici ITP valabil

 

Dacă cele două cazuri de mai sus intră în categoria confiscărilor mărunte, nu la fel au stat lucrurile și în cazul unei autoutilitare oprite pe raza satului Negostina.

În jurul orei 20.00, echipajul de la Secția Rurală Bălcăuți a efectuat semnal de oprire unei autoutilitare care transporta o cantitate importantă de cherestea, esență de molid.  

La volan era un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna George Enescu, județ Botoșani, care a prezentat la control un aviz pentru 9.47 mc material lemnos.

Polițiștii au verificat transportul în aplicația SUMAL, iar în urma analizării fotografiilor încărcate s-a constatat faptul că din conținutul acestora nu se poate distinge sau focaliza încărcătura de material lemnos în totalitate.

Polițiștii au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, în vederea inventarierii materialului lemnos.

După inventariere a reieșit în plus cantitatea de 5,70 mc material lemnos cherestea rășinoase esență molid.

Lemnul în plus este în valoare de aproape 5.000 de lei și a fost confiscat.

Cu ocazia controlului documentelor autoutilitarei, polițiștii au mai constatat că aceasta avea inspecția tehnică periodică expirată din data 10 august. Așadar, mașina circula fără ITP valabil, astfel că, pe lângă amenzi, s-a aplicat măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a imobilizării autovehiculului, prin ridicarea plăcuțelor.

”Începând cu data de 22 august, polițiștii organizează zilnic acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos. Activitățile organizate în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii” au dus la identificarea zilnică a unor transporturi ilegale de lemn și a altor delicte silvice, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantități importante de material lemnos”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii continuă seria de confiscări zilnice de lemn transportat ilegal.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii continuă seria de confiscări zilnice de lemn transportat ilegal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte