Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

302 lucrări de la examenul de bacalaureat vor fi recorectate

Joi, 1 Septembrie 2022 (12:40:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce au aflat rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, elevii suceveni au depus 302 contestaţii. 124 dintre candidați s-au arătat nemulțumiți de calificativele primite la limba şi literatura română, iar 53 de contestații vin din partea elevilor care consideră că au fost dezavantajați la biologie. La matematică s-au înregistrat 51 de reclamații, iar 26 de contestații sunt la geografie. La logică vor fi recorectate 22 de lucrări, la istorie - 20 și câte 2 lafizică, sociologie, psihologie.

Reevaluarea lucrărilor are loc până pe data de 2 septembrie, urmând ca sâmbătă, 3 septembrie, să fie afişate rezultatele finale.

Nota comisiei de contestaţii va fi nota finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii pentru ca nota să se modifice.

În Suceava, rata de reuşită a candidaților la examenul de bac, sesiunea de toamnă, este de aproape 30,2%, rezultat ce plasează județul nostru sub media înregistrată la nivel național, respectiv 32,5%

269 de candidați au reușit să treacă cu bine de examenul maturității (au media peste 6) din totalul de 891 prezenți la testare.

Au fost 1.152 de candidați înscriși, numărul absenților a fost de 261, trei candidați au fost eliminați din examen, iar 619 sunt la categoria „picați”.

Cei mai mulți dintre absolvenții din această toamnă, 234 la număr, au medii din intervalul 6 – 6,99, mulți promovând la mustață cea de-a doua sesiune a bacului.

Medii între 7 și 7,99 sunt 26, iar între 8 și 8,99 sunt 6 candidați.

Alți trei candidați au obținut medii peste 9.

Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să fi susținut toate probele de competențe; să aibă minimum nota 5 la fiecare probă scrisă; să aibă cel puțin media 6 la probele scrise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 302 lucrări de la examenul de bacalaureat vor fi recorectate.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
302 lucrări de la examenul de bacalaureat vor fi recorectate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte