Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 196 (8113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

400 de refugiați ucraineni din zona de conflict sunt sprijiniți la Cernăuți, de către Asociația Institutul Bucovina

Luni, 22 August 2022 (18:10:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Asociația Institutul Bucovina a reușit să ofere peste 900 de servicii suport refugiaților care s-au stabilit în județul Suceava, în special celor din categoria mame, copii și persoane aflate în situații vulnerabile.

De asemenea, în această lună, o delegație din partea centrului s-a deplasat la Cernăuți, pentru reevaluarea situației refugiaților ucraineni găzduiți la Spitalul de Psihiatrie. Este vorba de 82 de persoane cu dizabilități psihice cronice, care au fost transferate aici de la unitatea spitalicească din regiunea Lugansk. Ca urmare a conflictului armat, clădirea fostului spital a fost aruncată în aer, iar pacienții care au supraviețuit au fost evacuați de urgență, fiind martorii unei realități dramatice: singurele bunuri care le-au rămas sunt pijamalele pe care le purtau în momentul plecării, spun reprezentanții Asociației Institutul Bucovina.  

 

  • O listă lungă de nevoi

 

Specialiștii organizației, care își desfășoară activitatea și în cadrul Centrului de Urgențe Sociale Suceava lucrează și dincolo de granițele României, într-un proiect umanitar finanțat de Norwegian Church Aid, implementat de Heks Eper, în colaborare cu Fundația Open Fields și Institutul Bucovina.

Prin intermediul proiectului umanitar lansat, Asociația Institutul Bucovina a distribuit pacienților vouchere pentru alimente, precum și kit-uri de igienă cu produse de bază. Evaluarea inițială a nevoilor acestor persoane a adus la cunoștința specialiștilor o listă lungă de necesități care să asigure un minimum de trai decent, iar lipsa îmbrăcăminții reprezintă una dintre cele mai apăsătoare griji, mai ales în contextul apropierii sezonului rece.

În continuarea vizitei, delegații s-au deplasat și la Liceul Vocațional de Artă Nr. 5 din Cernăuți, acolo unde internatul școlii este casă pentru mai mult de 150 de mame, copii și vârstnici care și-au pierdut locuințele.

 Pentru copiii aflați la vârstă școlară și părinții acestora, luna septembrie, care dă startul noului an școlar, aduce multe griji, neliniște și lipsă de speranță în sufletul micuților, care nu știu dacă vor putea participa la cursuri undeva, dacă vor avea acces la internet, hăinuțele sau rechizitele necesare. Aceștia locuiesc în camere cu 4-6 paturi și folosesc băi comune.

 

  • Apel pentru donații

 

 

Deși eforturile Asociației Institutul Bucovina și ale voluntarilor săi continuă și în prezent prin sprijinirea refugiaților din țară, este nevoie urgentă de resurse și bunuri materiale precum obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru adulți și copii, care să ajungă la persoanele vulnerabile rămase în Cernăuți sau alte regiuni din Ucraina. Dorim să îi încurajăm pe cei care se află în posibilitate de a dona sau asigura transportul ajutoarelor umanite către aceste regiuni, să ia legătura cu reprezentanții celor două centre pentru refugiați – de la Spitalul de Psihiatrie și Liceul Vocațional de Artă Nr.5 Cernăuți, pentru aprovizionarea lor cu lucrurile necesare care să asigure condiții optime de trai.

În plan social, războiul din Ucraina reflectă două realități distincte: pe de o parte, cea a persoanelor care au părăsit teritoriul țării și s-au stabilit în alte state europene în vederea începerii unei noi vieți, iar pe de altă parte, cea a locuitorilor care din motive personale/ profesionale, nu au reușit să fugă din calea războiului, au mai spus cei din Asociație.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 400 de refugiați ucraineni din zona de conflict sunt sprijiniți la Cernăuți, de către Asociația Institutul Bucovina.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
400 de refugiați ucraineni din zona de conflict sunt sprijiniți la Cernăuți, de către Asociația Institutul Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei