Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 188 (8105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: Ministrul Cseke Atilla va semna alături de ÎPS Calinic contractul de 25 de milioane de euro pentru consolidarea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou

Vineri, 12 August 2022 (14:59:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că ministrul Dezvoltării și lucrărilor publice, Cseke Attila, va fi prezent săptămâna viitoare, joi, 18 august 2022, în județul Suceava pentru a aduce mai multe vești foarte bune pentru suceveni. Gheorghe Flutur a arătat că Cseke Attila va vizita doua lucrări ale Consiliului Județean Suceava aflate în execuție, primul dintre acestea fiind drumul județean 208C Liteni - Valea Glodului - Vulturești - Pleșești - Hârtop - Fălticeni finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), care este finalizat în proporție de 98% și care leagă Valea Șomuzului de Valea Sucevei. Flutur a precizat că pentru acest drum a mai rămas de consolidat un versant pe o porțiune de mai puțin de 100 de metri, unde au fost alunecări de teren.

„Al doilea obiectiv care va fi vizitat este Grădinița Specială Fălticeni, ale cărei corpuri de clădire sunt în curs de modernizare. Lucrările la această grădiniță,, care se adresează unor preșcolari cu deficiențe sunt finalizate în proporție de peste 50%, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) pe axa 8”, a spus șeful administrației județene.

El a adăugat că ministrul Dezvoltării va participa la Primăria Fălticeni la deschiderea primului șantier finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), o creșă pentru copii, beneficiar fiind municipalitatea fălticeneană.

„Tot în acest program o veste foarte bună pentru tot ce înseamnă ansamblul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, monument ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO”, a declarat Gheorghe Flutur. El a anunțat că ministrul Dezvoltării va semna în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a directorului general al Companiei Naționale de Investiții (CNI) proiectul de consolidare a ansamblului arhiepiscopal Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în valoare de 25 milioane de euro, fonduri europene.

„Acesta este cel mai ambițios proiect pentru un moment UNESCO în județul Suceava din ultimii ani și are în vedere o consolidare a tuturor construcțiilor, inclusiv a bisericii Sf. Gheorghe, a sediului arhiepiscopal, a chiliilor și a celorlalte clădiri, acestui obiectiv urmând să i se dea o accesibilitate mai facilă și să pună in valoare potențialul uriaș al acestui important monument UNESCO”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Ministrul Cseke Atilla va semna alături de ÎPS Calinic contractul de 25 de milioane de euro pentru consolidarea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Ministrul Cseke Atilla va semna alături de ÎPS Calinic contractul de 25 de milioane de euro pentru consolidarea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei