Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 187 (8104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tichete sociale în valoare de 2.000 de lei pentru mame defavorizate și nou-născuți

Joi, 11 August 2022 (17:53:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate au posibilitatea să primească un ajutor în valoare de 2.000 lei, în primele trei luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic. Potrivit unei Ordonanțe de Guvern, ajutoarele vor fi acordate în limita a 12 milioane euro, sumă alocată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Potrivit prevederilor legale, de acest sprijin pot beneficia mamele cărora le-a fost stabilit dreptul la venitul minim garantat, mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, mamele cu dizabilități, mamele aflate temporar în situații critice de viață – victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială întocmită de autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale, mame care nu dețin acte de identitate și nu pot accede la drepturile civile, mamele minore, precum și mamele din Ucraina sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi întocmite de către primării, prin Serviciile Publice de Asistență Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne și, ulterior, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel național al acestui program.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tichete sociale în valoare de 2.000 de lei pentru mame defavorizate și nou-născuți.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tichete sociale în valoare de 2.000 de lei pentru mame defavorizate și nou-născuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei