Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 186 (8103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipalitatea suceveană a făcut încă un pas pentru construirea primei parcări supraterane de pe str. Ștefan Tomșa

Miercuri, 10 August 2022 (14:06:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a emis certificatul de urbanism pentru prima parcare supraterană din municipiu, pe str. Ștefan Tomșa. Edilul Sucevei, Ion Lungu, a spus că noua parcare va fi construită în spatele sediului primăriei, iar după eliberarea certificatului de urbanism vor fi întocmite studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Lungu a precizat că din păcate în momentul de față finanțările europene pentru proiecte de infrastructură sunt prea puține. „În sistem nu sunt, din păcate, proiecte pe infrastructură și am avut aceste discuții și la Agenția de Dezvoltare Nord- Est. Sunt foarte puține, inclusiv pe parcări. Foarte mulți bani sunt pe digitalizare, pe eficiență energetică, pe energie. Cei de la UE consideră că România și-a rezolvat problema cu infrastructura, un lucru care nu este real. În logica lor, ei spus că am avut două exerciții financiare europene, 2007 – 2013, 2014 – 2020, în care chipurile noi ne-am rezolvat problemele pe infrastructură. Noi, orașele mari, mai avem noroc că mai avem ceva bani și mai facem aceste dezvoltări pe bani proprii, dar sunt localitățile mici care nu au soluții financiare și rămân în continuare cu probleme mari pe infrastructură”, a arătat Lungu. El a spus că Primăria Suceava intenționează să înceapă lucrările la prima parcare supraterană din fonduri proprii.

Parcarea supraterană de pe str. Ștefan Tomșa ar urma să aibă minim 200 de locuri, va fi prevăzută și cu stații de încărcare pentru mașini hibride și electrice, camere video de supraveghere, senzori de poziție care vor indica intrarea și ieșirea autovehiculelor, bariere de acces, sistem de iluminat și afișaj electronic. De asemenea, va exista un sistem automat pentru controlul accesului și gestionarea circulației, un sistem electronic pentru interacțiunea cu utilizatorii, iar plata se va efectua prin intermediul unui automat. Parcarea va avea locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități, locuri pentru biciclete, căi de acces pietonale fixe, scări, lift, grupuri sanitare, cabină pentru pază și spații tehnice. Accesul se va face de pe străzile Ștefan Tomșa și Alexandru cel Bun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipalitatea suceveană a făcut încă un pas pentru construirea primei parcări supraterane de pe str. Ștefan Tomșa.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Municipalitatea suceveană a făcut încă un pas pentru construirea primei parcări supraterane de pe str. Ștefan Tomșa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei