Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 179 (8096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

65 copii din medii dezavantajate au participat la Grădinița de vară, de la Cajvana

Marţi, 2 August 2022 (11:44:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii iulie, Grădinița cu Program Normal  ,,Stejărelul” Cajvana a organizat „Grădinița de vară – O vacanță pentru fiecare”, proiect de care au beneficiat 65 de preșcolari din medii defavorizate.

Proiectul s-a desfăşurat timp de o săptămână, interval în care copiii au avut parte de activităţi variate și atractive, fiecare zi oferindu-le copiilor modalități plăcute de a petrece timpul liber într-un mediu care să stimuleze comunicarea, dezvoltarea socio-emoțională și spiritul de echipă al preșcolarilor.

Directorul grădiniței, prof. Liliana Ungurean, și coordonatoarea proiectului, prof. Magdalena Maierean, au motivat de ce a fost nevoie de organizarea acestui proiect: „Timpul liber este un produs de cultură și educație ce trebuie înțelept utilizat în orice moment al vieții. Timpul liber înseamnă foarte multă mișcare, aer, natură, jocuri și jucării, distracție, dobândire de abilități, descoperire, experimentare, mulți prieteni și multe altele. El aduce imense beneficii copilului, cum ar fi: relaxare, dezvoltare, destindere și ocupă aproape 75% din timpul zilei petrecut în societate. Grădinița nu este doar un spațiu pentru învățare, ci și pentru învățarea abilităților sociale și emoționale. Timpul liber poate fi o parte a timpului învățării utilizat într-un mod specific, distinct față de timpul destinat programului social. Din nefericire în societatea în care trăim, din cauza dificultăților materiale, nu toate familiile au posibilitatea de a oferi copiilor alternative de petrecere a timpului liber. Considerăm că această inițiativă de a organiza și derula acțiuni de voluntariat și de educație incluzivă este un aspect esențial al evoluției unei societăți sănătoase, fiind benefic a fi implementat încă din perioada educației timpurii” .

Copiii s-au jucat împreună, au socializat, și-au împărtășit impresii, au participat la concursuri sportive, au vizitat o fermă de animale, au participat la activități ecologice și activități recreative la pădurea Codru, au participat la teatru de păpuși, au vizitat instituțiile din oraș, Stejarul secular – simbolul orașului Cajvana și s-au oprit la cofetărie pentru un ,,răsfăț” dulce.

În derularea proiectului s-au implicat toate cadrele didactice de la G.P.N. ,,Stejărelul” Cajvana, care, împreună cu sponsorii ediției, au recompensat copiii cu diplome, medalii, baloane și dulciuri.

Directoarea Liliana Ungurean a adresat mulţumiri părinților, sponsorilor şi partenerilor: Primăria oraşului Cajvana, reprezentată de primar Gheorghe Tomăscu, şi Liceul Tehnologic Cajvana, reprezentat de director Nicolae Robu, care au ajutat la derularea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 65 copii din medii dezavantajate au participat la Grădinița de vară, de la Cajvana.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
65 copii din medii dezavantajate au participat la Grădinița de vară, de la Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei