Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 178 (8095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campionii europeni de la USV au fost primiți cu recunoștință la revenirea acasă

Luni, 1 August 2022 (17:25:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Echipa USV, campioană europeană universitară la handbal masculin, a revenit acasă, având parte de o primire fastuoasă. Tîrzioru și compania au prezentat trofeul și medaliile câștigate în Polonia, luni dimineață, în Sala Senatului USV, în cadrul unei festivități la care au mai luat parte primarul Ion Lungu, rectorul Valentin Popa, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan și directorul Clubului Sportiv Universitar, Sorin Rață.

Edilul Sucevei i-a felicitat pe handbaliști pentru performanța obținută în Polonia și i-a asigurat că municipalitatea va suplimenta bugetul echipei locale de handbal, care însumează pentru anul în curs suma de 2,5 milioane de lei. “Vreau să vă felicit. Ați adus o bună imagine atât Universității, cât și municipiului Suceava. Handbalul este sportul fanion al orașului și al județului. Ca atare, vrem să suplimentăm finanțarea echipei locale de handbal. Nu fără număr. Cât va fi necesar pentru performanță. Ne mândrim cu voi și vreau să vă asigur că nu veți avea probleme de ordin financiar”, a spus primarul Sucevei, care speră ca, peste doi-trei ani, odată cu finalizarea Sălii Polivalente din municipiu, CSU să joace din nou o finală de cupă europeană: “Pe viitor, ne dorim și mai mult. Mai exact să reedităm acea finală de cupă europeană din 2009, iar ce s-a întâmplat sâmbătă, la Lodz, îmi întărește idea că vom putea atinge din nou acea performanță”.

În alocuțiunea sa, rectorul Valentin Popa a anunțat că va cere Consiliului de Administrație al USV premierea campionilor europeni universitari printr-un sistem de burse speciale, pentru înaltă performanță. „Felicitări! Ne-ați făcut pe toți mândri. Îmi doresc să vă revăd în finală și anul viitor. Voi propune ca, în acest an, bursa specială <Ştefan cel Mare> să fie acordată echipei care a obținut titlul european. Ne gândim la suma de 20.000 de euro. Nu e o sumă extraordinară, dar e un simbol, ca să înțelegeți că vă apreciem”, a transmis Valentin Popa, care a trasat și un obiectiv pentru CSU din Suceava în viitorul sezon al Ligii Naționale, și anume o clasare între primele 7 locuri.

„Faptul că, numai în finală, a fost enunțat de 36 de ori numele Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava în comentariul de limba engleză al partidei este o mândrie. Sperăm să fim la fel de bine cotați la nivel european și la edițiile viitoare”, a precizat decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan.

Reacția jucătorilor a venit din partea căpitanului Adrian Tîrzioru, desemnat MVP-ul turneului din Polonia. „Vrem să mulțumim tuturor pentru susținere, pentru mesajele de încurajare pe care le-am primit de-a lungul turneului. Le-am simțit de acolo, din Polonia, și ne-au dat încredere”, a mărturisit Tîrzioru.

La finalul întâlnirii, înainte de a ciocni cu toții o cupă de șampanie, primarul Ion Lungu și rectorul Valentin Popa au primit din partea echipei de la USV, în mod simbolic, câte o medalie de campion european universitar.

USV a câștigat Jocurile Europene Universitare, după ce s-a impus în finală, cu scorul de 36-31 (19-17), în fața spaniolilor de la Universitatea din Granada. Echipa suceveană a reprezentat cu succes culorile țării noastre, câștigând toate cele șase partide disputate în cadrul competiției, împotriva unor adversari din Israel, Cehia, Spania, Germania și Portugalia.

Universitatea “Ştefan cel Mare” a fost reprezentată în Polonia de jucătorii Darius Makaria, Ionuț Andreescu, Adrian Tîrzioru, Claudiu Lazurcă, Leonard Ştefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă, Alex Dascălu, antrenorii Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei și kinetoterapeutul Octav Andreica. 

Este pentru a două oară când formația suceveană se încununează regina Europei, după succesul din 2017, de la Malaga (Spania), USV mai având în palmares și un loc trei, la Coimbra, în Portugalia, un an mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campionii europeni de la USV au fost primiți cu recunoștință la revenirea acasă.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campionii europeni de la USV au fost primiți cu recunoștință la revenirea acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei