Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 174 (8091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scădere drastică a debitului de apă din puțurile subterane care alimentează municipiul Rădăuți

Miercuri, 27 Iulie 2022 (16:16:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Rădăuți, cel de-al treilea centru urban, ca mărime, din județul Suceava, sunt îndemnați să limiteze consumul de apă potabilă de la rețeaua publică, pentru a nu risca să rămână fără apă la robinete.

Măsura este solicitată de către filiala locală a ACET, care cere și sprijinul Primăriei Rădăuți în această privință, ca urmare a scăderii drastice a debitului de apă din puțurile subterane de la sursa Măneuți.

„Nivelul foarte scăzut sau chiar lipsa apei din puțuri va face imposibilă menținerea în funcționare a numărului de pompe necesar, astfel încât debitul de apă potabilă livrat în sistemul de alimentare cu apă va fi redus.

Dată fiind situația actuală, în care consumul înregistrat de utilizatori este unul foarte ridicat și tendința de creștere estimată pentru perioada viitoare, recomandăm tuturor utilizatorilor să folosească în mod rațional apa potabilă și să prevină risipa pentru a se asigura minimul necesar util la nivelul fiecărui utilizator”, transmit reprezentanții ACET.

Aceștia dau asigurări că au luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacității de producție, transport și distribuție a apei potabile în municipiul Rădăuți, dar seceta prelungită ce afectează întreaga depresiune Rădăuți a determinat scăderea drastică a debitului de apă din puțurile subterane de la sursa Măneuți, încât nu sunt alte soluții decât restricționarea consumului de apă.

„Situația cu care ne confruntăm este o responsabilitate comună a companiei de apă și a utilizatorilor, de aceea, ACET SA monitorizează în permanență sistemul de alimentare cu apă din aria de operare și are pregătite echipe pentru a interveni de îndată în vederea oricăror probleme identificate”, a precizat directorul agenției ACET Rădăuți, Bogdan Tudor.

Practic, dacă nu se reduce consumul de apă potabilă, care nu trebuie utilizată la udarea gazonului sau grădinilor, ori pentru alte operațiuni care implică un consum mare, există riscul să apară oricând disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile în municipiul Rădăuți, zeci de mii de oameni putând fi afectați de lipsa acesteia.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scădere drastică a debitului de apă din puțurile subterane care alimentează municipiul Rădăuți.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Scădere drastică a debitului de apă din puțurile subterane care alimentează municipiul Rădăuți1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei