Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 164 (8081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Expoziția Internațională de Grafică Satirică: Premiul „Bucovina”, în valoare de 500 de euro, a fost obținut de Andrea Pecchia, din Italia

Vineri, 15 Iulie 2022 (12:49:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un artist din Italia, Andrea Pecchia, a obținut Premiul „Bucovina”, în valoare de 500 de euro, acordat de Muzeul Național al Bucovinei, în cadrul Expoziției Internaționale de Grafică Satirică „Bucovina”, ediția a XVI-a. Juriul expoziției, alcătuit din Mihai Pânzaru PIM – caricaturist, George Licurici – caricaturist și Ovidiu Ambrozie Bortă BOA - caricaturist, a stabilit câștigătorii din acest an:

Premiul I - 400 € + diplomă, Vojtech Krumpolec, Slovacia, premiu acordat de SC Mopan Suceava;

Premiul II - 300 € + diplomă, Osama Khatlan, SUA, premiu acordat de SC Mopan Suceava;

Premiul III - 200 € + diplomă, Ivan Lazarevic, Serbia, premiu acordat de SC Mopan Suceava;

Premiul „Padrino” - 300 € + diplomă, Oleg Gutsol, Ucraina, premiu acordat de Restaurantul Padrino.

S-au mai acordat 10 premii speciale și diplomă: Stefaan Provijn, din Belgia, Istvan Kelemen, din Ungaria, Hamid Soufi, din Iran, Hossein Naghib, din Iran, Grigori Katz, din Israel, Ilya Katz, din Israel, Darko Drljevic, din Muntenegru, Horia Crişan, din România, Mihai Ignat, din România, Toso Borkovio, din Serbia.

Caricaturistul Ovidiu Ambrozie Bortă BOA ne-a spus că anul acesta au participat în competiție 393 de artiști graficieni din 58 de țări, care au trimis 1.061 de lucrări de grafică satirică, motivul fiind și tema din acest an, simplă dar foarte ofertantă, „Pâinea”. „Lucrările sunt savuroase, pline de umor. În juriu l-am avut alături și pe caricaturistul George Licurici, adeptul umorului savuros, astfel că, împreună cu Mihai Pânzaru PIM – caricaturist, ne-a fost destul de greu să alegem cele mai bune lucrări. În final, premianții au fost desemnați în consens de juriu. Lucrarea italiencei Andrea Pecchia, care a obținut Premiul Bucovina, este una mai mult meditativă: două felii de pâine cu cele 10 porunci (Decalogul) dictate de Dumnezeu lui Moise. Cu toții am fost de acord că este lucrarea cea mai bună de la această ediție, cea mai sugestivă. Premiul I a ajuns la Vojtech Krumpolec, din Slovacia. Este un autor care a prezentat o lucrare cu un mesaj direct: grânele care sunt din ce în ce mai subțiri (firave), și pe piață, și pe ogoare. Ele trebuie ținute în seif. Este o reprezentare foarte bună, aproape spre realism, deși este o caricatură”, ne-a mai spus Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, implicat în organizarea expoziției internaționale încă de la începuturile ei.  

 

·        Peste 100 de lucrări expuse în Foaierul Muzeului de Istorie

Expoziția internațională de Grafică Satirică „Bucovina”, ediția a XVI-a, care cuprinde peste 100 de lucrări, a fost vernisată vineri, 15 iulie, și poate fi văzută, în perioada 15 iulie – 15 august, în Foaierul Muzeului de Istorie, după care lucrările vor fi expuse la sediul SC Mopan Suceava pentru încă o perioadă. La vernisaj au fost prezenți directorul Muzeului Național al Bucovinei, Constantin Emil Ursu, caricaturistul Viorel Corodescu-COV, caricaturistul Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, dar și alți iubitori de artă, oameni care apreciază grafica satirică.

Organizatorii ne-au spus că expoziția beneficiază de un catalog tipărit care cuprinde lucrările artiștilor selectați. Muzeul Național al Bucovinei a realizat și un catalog virtual care va fi postat pe pagina de web muzeulbucovinei.ro, de unde va putea fi descărcat și vizualizat.

Expoziția Internațională de Grafică Satirică „Bucovina” este un proiect aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava și organizat de Muzeul Național al Bucovinei. Federația Europeană de Caricatură, FECO, a acordat expoziției patru stele, ca urmare a numărului mare de participanți din multe țări ale lumii, o apreciere onorantă pentru organizatori, ceea ce reflectă nivelul înalt la care a ajuns expoziția la numai 16 ediții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția Internațională de Grafică Satirică: Premiul „Bucovina”, în valoare de 500 de euro, a fost obținut de Andrea Pecchia, din Italia.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția Internațională de Grafică Satirică: Premiul „Bucovina”, în valoare de 500 de euro, a fost obținut de Andrea Pecchia, din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei