Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 162 (8079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a stins din viață doctorul Traian Căldare, părintele voleiului sucevean

Miercuri, 13 Iulie 2022 (15:05:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lumea sportului local a devenit mai săracă odată cu pierderea doctorului Traian Căldare, supranumit părintele voleiului sucevean, care s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, în zorii zilei de miercuri, 13 iulie.

Cetăţean de onoare al municipiului Suceava şi posesor al Diplomei Academiei Olimpice, Traian Căldare a îmbrăcat de-a lungul timpului tricourile echipelor CSU Braşov, Tractorul Braşov, Universitatea Cluj, iar timp de 6 ani a fost antrenor secund şi în acelaşi timp medic al lotului naţional masculin de tineret al României.
De numele său se leagă începuturile voleiului sucevean de performanţă, odată cu mutarea sa la Suceava, în 1958, de când s-a implicat activ în rezolvarea problemelor de natură financiară şi socială ale echipei Voinţa, înfiinţată în 1955.
Printre jucătorii de valoare descoperiţi şi formaţi de Traian Căldare se numără Gabriel Udişteanu, născut la Fălticeni, care avea să ajungă căpitanul echipei naţionale de volei a României, în perioada de glorie a anilor 1965-1977, fiind ales în primii 6 jucători ai selecţionatei mondiale de către Federaţia Internaţională de Volei.
A fost un om trup și suflet pentru voleiul sucevean, așa că trecerea sa în eternitate a produs regrete enorme în lumea sportului și în rândul celor care l-au cunoscut și apreciat.

Corpul neînsuflețit va fi depus în seara zilei de miercuri, 13 iulie, la capela din spatele Bisericii „Sfânta Înviere” (Trei Clopote), din centrul municipiului Suceava, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la orele prânzului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a stins din viață doctorul Traian Căldare, părintele voleiului sucevean.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
S-a stins din viață doctorul Traian Căldare, părintele voleiului sucevean5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei