Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 162 (8079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Portofoliul educațional al elevului devine obligatoriu pe tot parcursul anilor de școală

Miercuri, 13 Iulie 2022 (14:10:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu grupa mijlocie de la grădiniţă și până la terminarea liceului, fiecare elev va avea un portofoliu educațional obligatoriu, o carte de vizită a acestuia care va conține diplome, recomandări, evaluări sau alte documente referitoare la activitatea acestuia în anii de școală.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a menționat că portofoliul educațional va cuprinde rezultatele înscrise în catalogul electronic, recomandări de profil și evaluări, diplome și certificate și alte înscrisuri dobândite în diferite contexte în procesul de învățare. Portofoliul educațional se va utiliza începând cu grupa mijlocie de la grădiniță și va fi obligatoriu pe tot parcursul învățământului preuniversitar.

Acesta a mai făcut referire și la orientarea școlară, arătând că la finalul clasei a VIII-a, în mod obligatoriu, consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare a elevului în educația secundare superioară.

„La finalul clasei a VIII-a, orientarea școlară va fi obligatorie pentru școală, nu pentru părinți și elevi, dar școala va fi obligată să emită aceste orientări școlare pentru fiecare elev în parte. Ele se vor baza pe portofoliul educațional despre care v-am vorbit”, a punctat Cîmpeanu.

Declarațiile ministrului de resort au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de prezentare a propunerilor din proiectul „România Educată”. Proiectul intră în dezbatere publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Portofoliul educațional al elevului devine obligatoriu pe tot parcursul anilor de școală.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Portofoliul educațional al elevului devine obligatoriu pe tot parcursul anilor de școală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei