Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Trupul neînsuflețit al sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt a fost adus acasă

Sâmbătă, 9 Iulie 2022 (14:29:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sicriul cu trupul neînsuflețit al sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt, Roxana Alina Donisan, în vârstă de 44 de ani, funcționară la Direcția de Finanțe, a ajuns acasă și a fost depus sâmbătă, 9 iulie, la Biserica „Sf. Vineri” din municipiul Suceava.

În jurul orei 13:00, în faţa capelei Bisericii „Sf. Vineri” s-au aflat părinții Roxanei Donisan, Rodica și Gheorghe, împietriți de durere, oameni care și-au pierdut unicul copil, împreună cu alte rude, cunoscuți, vecini, dar și foști colegi de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava. Zeci de oameni au vrut să-și ia rămas bun de la Roxana.

Chipuri îndurerate, buchete de flori, lumânări aprinse, coroane de flori cu mesaje de condoleanțe, sunet de clopote, toate într-un tablou al tristeții, al lacrimilor, al unei întâmplări tragice, nedorite, al pierderii unui om tânăr, plin de viață, cu tot viitorul în față.

După ce sicriul a fost depus în capelă, s-au citit rugăciuni, pr. Dumitru Airinei a oficiat o slujbă de pomenire, a rostit rugăciuni pentru odihna sufletului celei care a fost Roxana Donisan, iar cei prezenți şi-au amintit de faptele frumoase şi de bunătatea celei care a fost Roxana Alina Donisan.

Slujba propriu-zisă de înmormântare, moment în care Roxana va fi condusă pe ultimul drum, ultimul drum pământesc, drum presărat cu multe lacrimi şi cu multe flori, va avea loc luni, 11 iulie, la ora 12:00, la Biserica „Sf. Vineri” din municipiul Suceava, apoi Roxana Alina Donisan își va dormi somnul de veci în cimitirul Bisericii „Sf. Vineri” din cartierul „George Enescu”.

Pr. Dumitru Airinei a săvârșit o slujba religioasa pentru iertarea păcatelor celei ce a fost Roxana Donisan și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să rostească împreună rugăciunea „Tatăl nostru”. Pr. Airinei a mai spus: „Este foarte greu când moare o persoană tânără și mai ales în aceste condiții. Este foarte greu pentru părinți, pentru familie... chiar și pentru noi, preoții care slujim. E greu să te manifești, e greu să mângâi familia. Pentru că te întrebi de ce i s-a întâmplat acestei persoane, care era credincioasă, venea la slujbe, era pașnică, de ajutor. Dar întrebarea <de ce> este cea mai păguboasă în astfel de momente. Pentru că nu există un răspuns. Dumnezeu are planuri cu fiecare dintre noi. Ne rugăm lui Dumnezeu să aibă grijă de sufletul ei și să o așeze în locul în care merită, în Împărăția Sa.”

 

•        Remember

Mama Roxanei a povestit că fiica ei era îndrăgostită de stațiunea Hurghada, Egipt, și era pentru a treia oară acolo. De data asta și-a luat două sejururi, ca să aibă timp suficient să se bucure de mare și vacanță. Roxanei îi plăcea foarte mult să călătorească. A fost în Malaiezia, Singapore, China, Grecia etc.

La serviciu, la Administrația Financiară, în biroul în care a lucrat Roxana, a rămas doar o candelă aprinsă în memoria ei. Una dintre colege, Violeta Apetrea, ne-a spus că de luni, 4 iulie, Roxana ar fi trebuit să revină la serviciu. O altă colegă, Anca Boca, și-a amintit cât de fericită era Roxana că a prins oferta last minute: „Era foarte fericită că pleacă în această vacanță, abia aștepta să ajungă. Au sunat-o de la agenția de turism că au un loc, era ultimul bilet la avion”. „Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat, toți colegii sunt în stare de șoc. A fost o profesionistă, care se implica în toate activitățile serviciului. Era sufletistă, o fire energică și sportivă, iubea patinajul și apa, a fost dată de către părinți la înot încă de la 4 ani. Era foarte credincioasă, sociabilă și veselă, se făcea plăcută imediat”, au transmis colegii Roxanei, de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava. Ea lucra la Finanțe din aprilie 2008, angajată în urma unui concurs. În prezent lucra la Serviciul colectare și executare silită persoane juridice. Roxana Alina Donisan abia împlinise 44 de ani în data de 17 iunie.

 

•        Tragedia

Vă reamintim că potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt. „În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, s-a arătat în comunicat, completând că: „Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupul neînsuflețit al sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt a fost adus acasă.
 Vizualizări articol: 7883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trupul neînsuflețit al sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt a fost adus acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei